Следва

Румъния лекува онко болните на Украйна безплатно

Поредно допускане, че Covid е забъркан в лаборатория

Учените разкриха, че вирусът съдържа малка част от ДНК, която съответства буквално на тази, патентована от Moderna ТРИ ГОДИНИ преди началото на пандемията. Генетично съвпадение, открито в уникалната точка на разпад на фурина на Covid е напълно идентично с такова, патентовано от Moderna за целите на проучване на рака. Изследователите са на мнение, че шансът Covid да е възникнал естествено е едно на три трилиона.

 

Health преди 2 години

Ново подозрение, че Covid може да е бил "забъркан" в лаборатория, се появи онзи ден, след като учените откриха генетичен материал, собственост на Moderna, в шиповия протеин на вируса. Те идентифицират малък фрагмент от код, който е идентичен с част от ген, патентован от производителя на ваксините три години преди пандемията. Той е открит в уникалното място за разцепване на фурина на SARS-CoV-2. Това е точно частта, която го прави толкова добър в заразяването на хората и го различава от другите коронавируси. 

Структурата е една от фокусните точки на дебата за произхода на вируса, като някои учени твърдят, че той не би могъл да възникне по естествен път. Международният екип от изследователи предполага, че вирусът може да е мутирал, за да има място за разцепване на фурина по време на експерименти върху човешки клетки в лаборатория.

Те твърдят, че има шанс едно към три трилиона последователността на Moderna да се появи на случаен принцип чрез естествената еволюция. Има, все пак, известен дебат дали съвпадението е толкова рядко, колкото твърди проучването, като други експерти го описват като „наистина странно" съвпадение, а не като „удар в десетката".

SARS-CoV-2, който причинява Covid, носи цялата информация, необходима за разпространението му в около 30 000 букви от генетичен код, известен като РНК. Вирусът споделя последователност от 19 специфични букви с генетичен раздел, собственост на Moderna. Дванадесет от споделените букви съставляват структурата на мястото за разцепване на фурина на Covid, като останалите съвпадат с нуклеотиди в близката част от генома

В последното проучване, публикувано в Frontiers in Virology и цитирано от Daily Mail, изследователите сравняват Covid с милиони секвенирани протеини в онлайн базата данни. 

Вирусът се състои от 30 000 букви генетичен код, които носят необходимата информация за разпространение, известна като нуклеотиди. Това е единственият коронавирус от този тип, който носи 12 уникални букви, които позволяват на неговия шипов протеин да се активира от общ ензим, наречен фурин, което му позволява да се разпространява между човешките клетки с лекота. Анализът на оригиналния Covid геном установява, че вирусът споделя последователност от 19 специфични букви с генетичен раздел, собственост на Moderna, който има общо 3300 нуклеотида. 

Така нареченото място за разцепване на фурин е разположено върху шиповия протеин на вируса, структурата, която се свързва с човешките клетки на първо място. Понякога учените добавят този елемент към лабораторните вируси, за да ги направят по-инфекциозни, но в природата патогените могат да го придобият, като разменят генетичния код с други членове на семейството си.  

Фуринът е фокусната точка на интригата за много учени, изучаващи произхода на вируса, тъй като никой друг известен член на семейството на Ковид - групата, наречена Sarbecoviruses - няма такъв.  

Базираната в САЩ фармацевтична фирма Moderna подава патента през февруари 2016 г. като част от проучване за изследване на рака, разкрива изследването. Патентованата последователност е част от ген, наречен MSH3, за който е известно, че влияе върху това как увредените клетки се възстановяват в тялото. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.