Следва

Rick Owens, Fall 2022, READY-TO-WEAR

И Mango спря да работи в Русия

Марката Mango временно спря да работи в Русия. Изявлението се появи на официалния сайт на компанията. Стотици компании преустановиха дейността си в Русия, вижте надолу >>>

#StandWithUkraine

 

Shopping преди 2 години

„Поради настоящите трудности, свързани с транспорта и доставките, Mango не може да гарантира подкрепата на дейността си в Русия. В тази връзка Mango временно спира работата си в тази страна“, се казва в съобщението.

По-рано спирането на дейността в Русия беше обявено от H&M Group , която притежава марките H&M, COS, Arket, & Other Stories, Monki и Weekday. Първоначално това засегна онлайн продажбите, но сега се съобщава и за затваряне на магазини в Русия и Украйна. 

Преди минути от пазара в Русия се оттегли и японската Panasonic Group: "Изключително обезпокоени сме от моментната ситуация в Украйна. Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на всички пострадали. Надяваме се, че светът много скоро ще се върне към мира и безопасността", се казва в изявлението на компанията. Оттам допълват, че ще дарят 20 милиона йени в помощ на украинските бежанци. 

Отделно, до този момент са преустаноливи всякаква дейност в страната стотици фирми, вкл. Метро, Мерцедес, Ауди, Фолксваген, Рено, Волво, Мицубиши, Форд, Хонда, Порше, Интел, Мастъркард, Виза, Американ Експрес, DHL, Федекс, Икеа, air bnb, Сименс, Нокиа, Ексън мобайл, Дисни, Шел, Бритиш Петролиум, Лего, Сандвик, Дел, Леново, Хюлет Пакард, Сони, Ериксън, Адидас, Найк, Нанушка, Net-a-Porter Group, Бърбъри, Електролукс, Боинг,  Еърбъс, Райфайзен банк, астро-гида Мишлен и десетки, десетки други.  

More Shopping