Следва

Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius и Massimo Dutti, т.е. цялата група Inditex спира работа в Русия

Balmain, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Мрачна интуиция... 

Runway преди 1 година

Това, което беше замислено преди месеци като метафоричен мотив - бронежилетката, тактическата екипировка, защитното облекло - с цел илюстриране на тема, лична за Оливие Рустейн, неизбежно днес придобива различни смисли. Малко преди шоуто, дизайнерът публикува в социалните си мрежи (по ирония на съдбата катализатор на тази оригинална тема) изявление, което гласи: "Ние сме напълно наясно, че има по-важни неща в света днес. Трудно е да се почувстваме правилно и да се съсредоточим върху подиума и дрехите, докато слушаме с натежало сърце новините от Украйна. Нашите мисли и молитви са с украинците. Вдъхновени сме от техните достойнство, устойчивост и преданост към свободата.” И в пресбележките за това шоу задълбава: "Тези визии не бяха замислени като директен отговор на неотдавнашната ужасяваща военна инвазия и никога не бих се осмелил дори да си помисля да сравня страданието, което хората преживяват в момента, с проблемите, които имах в социалните мрежи. И все пак, докато гледаме новините, моят екип и аз имаме предвид посланието на тази колекция: обединени в солидарност, можем да разчитаме на силата, надеждата и истината, за да отблъснем омразата, лъжите и агресията."

Единствено ни идва да замълчим в знак на съгласие с гениалния творчески директор на Balmain. Цялата му колекция за тазгодишната есен е в галерията ни.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.