Следва

Стивън Кинг няма да издава в Русия

Джиджи Хадид дарява целия си хонорар от Седмицата на модата на Украйна

Всеки помага с каквото може! 

Celebrities преди 2 години

Джиджи Хадид обяви в Instagram, че ще дари всичките си приходи от Mодния месец за подпомагане в Украйна, която в момента е изправена пред агресивна военна инвазия от руски войски по заповед на руския президент Владимир Путин. През последните няколко седмици моделът е основно присъствие на модните подиуми, участвайки в големите шоута Есента на 2022 г. Michael Kors, Versace, Vivienne Westwood и много други.

"Наличието на определен график за месеца на модата означава, че аз и моите колеги често представяме нови модни колекции по време на сърцераздирателни и травмиращи времена в историята“, пише Хадид. "Ние нямаме контрол върху по-голямата част от работните си графици, но бихме искали да участваме "за“ нещо. Следвайки стъпките на моя приятел [и колега] модела @micarganaraz, обещавам да даря печалбите си от есенните ревюта, за да помогна на страдащите от войната в Украйна, както и да продължа да подкрепям тези, които изпитват същото в Палестина."

По повече от един начин светът на модата се опита да използва своята платформа този месец, за да помогне за разпространението на осведомеността за тежката ситуация в Украйна. Украински таланти като дизайнерката на Бевза Светлана Бевза и модела Евгения Дубинов споделиха опита си директно от Киев. На шоуто на Balenciaga дизайнерът Демна Гвасалия, облечен в синьо и жълто, посвети колекцията си на издръжливостта на украинците. Големите марки и търговци на дребно - като Net-a-Porter, Nike, Chanel и Louis Vuitton - напълно спряха да изнасят за Русия.


Всичко, което модната индустрия направи за Украйна и против Русия


Хадид и Арганяраз се включват с финансова подкрепа, което е също изключително ценно. Джиджи написа още: "Нашите очи и сърца трябва да бъдат отворени за всяка човешка несправедливост. Нека всички се възприемем като братя и сестри, отвъд политиката, отвъд расата, отвъд религията. В крайна сметка невинните животи плащат за войната, а не лидерите. HANDS OFF UKRAINE. HANDS OFF PALESTINE. PEACE. PEACE. PEACE" 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.