Следва

Balenciaga, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius и Massimo Dutti, т.е. цялата група Inditex спира работа в Русия

Испанската компания Inditex, която освен всичко друго притежава марките Zara и Massimo Dutti, обяви спиране на работа в Русия на фона на ситуацията в Украйна

 

All fashion преди 2 години

Inditex включва още Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius, Zara Home, Uterqüe. Онлайн пазаруването ще спре и офлайн магазините също ще затворят.

Inditex продължава да дава приоритет на своите над 9000 служители в Русия. Като знак на продкрепа за тях компанията ще разработи специален план за поддръжка, се казва в изявление, цитирано от испанския вестник El Pais .

Общо в Русия има 502 магазина на Inditex, от които 86 магазина Zara. На Русия се падат 8,5% от световния оперативен доход на Inditex Group, но тя е втората страна с най-много маркови магазини след Испания.

При настоящите обстоятелства компанията не може да гарантира непрекъснатост на дейността си в Русия и временно преустановява дейността си, обясняват от фирмата в изявлението си.

По-рано друг гигант от сегмента на масовия пазар, шведският търговец на дребно H&M Group, обяви спиране на дейността си, магазините на Mango също затвориха. Бизнесът в Русия също е замразен от представителите на лукса, включително 124 бутика, собственост на конгломерата LVMH, който включва Louis Vuitton, Bvlgari и Dior, ще бъдат затворени.

Преустановяването на дейностите вече беше обявено от Chanel, Hermès и конгломерата Kering. Както по-рано съобщи телеграмният канал Tatler Heroine, в случая с последните могат да бъдат затворени чрез решението на мениджмънта само бутиците на Gucci, тъй като Kering ги управлява директно. Други марки на конгломерата в Русия се управляват от Mercury, която все още не е направила официално съобщение (отбелязваме, че групата се държи от двама крупни руски бизнесмени - Леонид Фридлянд и Леонид Струнин).

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.