Следва

Fendi, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Валентин Юдашкин беше изключен от програмата на Седмицата на модата в Париж

Федерацията за висша мода (FHCM) изключи Валентин Юдашкин от програмата на Седмицата на модата в Париж - на 8 март модният дизайнер трябваше да представи новата си колекция на престижния моден форум 

 

All fashion преди 2 години

Както обяснява шефът на FHCM Ралф Толедано, решението се дължи на факта, че Юдашкин не коментира ситуацията в Украйна, където на 24 февруари започна "специална военна операция" по заповед на Владимир Путин.

Нашият екип искаше да чуе позицията на Валентин Юдашкин. Ако той бе изразил съмнения относно войната в Украйна, би било нелогично да бъде отстранен от програмата на Судмицата на модата. Ние искахме да се убедим в неговата позиция от гледна точка на интелектуалната честност, трябваше да сме сигурни, че той се разграничава от Путин като другите художници. Не стана така. Казах им: махнете го незабавно, сподели Толедано пред Франс прес.

Той призова дизайнерите да събират дарения за украинските бежанци и да провеждат ревютата си на Седмицата на модата "в по-приглушена обстановка". Той също така отбеляза, че Федерацията за висша мода следи отблизо руските марки Ulyana Sergeenko и Yanina Couture.

Днес стана известно, че компанията PVH Corp., която притежава марките Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Warner's и True & Co., от 7 март временно прекратява дейността си в Русия и Беларус. Маркови магазини ще бъдат затворени. Sephora, основен търговец на дребно на козметика и парфюми, също обяви затварянето на магазини и спирането на онлайн продажбите в Русия.

More All fashion