Следва

Метресата на Владимир Путин, Кабаева, е в свръхохранявана хижа в Швейцария с четирите си деца

Популярни руснаци напускат страната: Алла Пугачова, Земфира, Рената Литвинова, Ксения Собчак

Няколко различни телеграмни канала съобщиха, че звездите Алла Пугачова и Земфира - певици, актрисата Рената Литвинова и журналистът и инфлуенсър Ксения Собчак са напуснали Русия в последните часове. 

Celebrities преди 2 години

Алла Пугачова е забелязана на летище Внуково-3 няколко дни след началото на конфликта в Украйна. Къде точно е отишла певицата, не се знае. Както отбелязва телеграмният канал НеМалахов, децата на Алла са били с нея на летището. Няма информация дали Максим Галкин, съпругът на Пугачова, е летял с тях. Известно е, че Пугачова се страхува безумно от летене - дори докато е на турне, тя винаги предпочита да пътува с влак.


Алла Пугачова

Алла Пугачова не изрази публично мнението си за руската "военна спецоперация" на територията на Украйна, но съпругът й Максим Галкин публикува публикация в Instagram срещу войната. Някои фенове го осъдиха остро за такава позиция и започнаха да продават билетите си за концертите му - видео за това дори беше показано по телевизията. Освен това от федералните канали изчезнаха рекламите с участието на Галкин .


Алла Пугачoва с Максим Галкин с децата си

Страната, в посока Франция, са напуснали и известната руска актриса Рената Литвинова и изпълнителката Земфира. 

Рената Литвинова и Земфира заминаха за Париж. Оказва се, че някой все пак пристига там от Русия. Не искам да пиша "напуснал Русия". Има вариант, че те, подобно на Собчак, са отишли ​​да си починат (в края на краищата Земфира направи толкова много тежки концерти в препълнени зали). Или за Седмицата на модата. Все пак, именно днес приятелят на Рената Демна Гвасалия представя новата си подмарка на Vetemens - VTMNTS. Може би ще се върнат", се казва в съобщението на друг руски канал.


Земфира

Ксения Собчак малко преди това е отлетяла за Турция, след което телевизионната водеща бе обвинен, че напуска Русия поради трудната политическа ситуация. Самата тя заяви, че е тръгнала на планирана почивка със сина си.

Летенето в чужбина в сегашната ситуация не е лесно. Въпреки това, въпреки затвореното въздушно пространство поради санкции и много отменени полети, много руснаци заминават за чужбина. Ден преди това телевизионната водеща Найла Аскер-заде говори за това , като каза, че най-безопасното място за руснаците сега е в Русия.

Стартът на "военната спецоперация" в Украйна беше последван от поредица от санкции срещу Русия от Запада. Чуждестранни компании напуснаха руския пазар, а участието на руснаци в международни събития беше ограничено.


Днес снимка на Ксения Собчак, която чака багажа си на израелското летище Бен Гурион, се разпространи в социалните мрежи. До журналистката на снимката можете да видите нейния син Платон.

Въпреки че Собчак каза, че полетът й отпреди дни до Истанбул е свързан с планирана почивка, а не с емиграция, днешният кадър показва, че дамата е решила да прекрати почивката си и да замине за Израел. "Следвам собствения си съвет да не се паникьосвам. Аз съм рускиня, гражданка съм на Русия, не емигрирам никъде, нямам други гражданства, запорирани имоти или яхти. Съпругът ми (Константин Богомолов - Бел. Ред.) е в Москва - идете утре да го гледате в "Чичо Лев", негова постановка е", написа Ксения Собчак. 

Много хора обаче се съмняват, че тя казва истината. Телеграм каналите обсъждат възможността за получаване на израелско гражданство от Ксения. Вътрешни източници потвърждават: Собчак и синът й наистина отлетяха за Тел Авив. Има и добра версия защо е там. Факт е, че 5-годишният Платон има право да получи израелско гражданство, тъй като дядо му Емануел Гедеонович Виторган е евреин, пише в телеграм канала "Толька никому" .

Самата Собчак също има еврейски корени - дядо й по майчина линия носи фамилията Нарусович и е евреин. Може би известният театрален режисьор Константин Богомолов, който, според слуховете, вече се е присъединил към съпругата си в Израел, също иска да получи втори паспорт, спешно спомняйки си за далечни роднини в Тел Авив?

Авторите на канала отбелязват, че Собчак споменава за плановете си за получаване на израелско гражданство в случай на криза в Русия, по време на интервю през 2018 г. Тогава тя разчита на бившия си съпруг и баща на Платон, Максим Виторган (горе на снимката), евреин по националност.

Оттогава съпругът е различен, но целта е същата. Имаме информация, че Константин Богомолов също има от доста време израелски паспорт. Твърди се, че режисьорът е пътувал до страната по време на локдауна. Трябва ли семейството да се върне?

Запознати предполагат, че причината за прибързаното напускане на журналистката може да са нейните остри изказвания, включително за събитията в Украйна.

Днес ме събудиха в шест сутринта с думите „Ксюша, войната започна“. Не на нашата земя - да. С нашите хора - да. Всички мои прогнози се сбъднаха. Сега всички сме затворени в тази ситуация. Без изход, написа тя в Instagram.


Ксения Собчак и Константин Богомолов

След като започна войната в Украйна по заповед на Владимир Путин, много медийни личности се обявиха срещу действията на руските власти. Някои от тях срещнаха трудности в професионалната си дейност веднага след това.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 14 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.