Следва

Street Style вдъхновения: Втора доза от Седмицата на модата в Париж

VTMNTS, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Походката е трепач 

Runway преди 2 години

VTMNTS е новият проект на Гурам Гвасалия, дъщерна марка на Vetements, със силни стилови кодове,  силно забележими в шоуто за последната колекция на бранда - Есен 2022. Мястото е празен бивш Monoprix на булевард Raspail, който екип на VTMNTS облицова с дървени пейки и покани гостите да "седят където им е угодно". Енергията в стаята не е различна от тази на старините Vetements, когато Гурам Гвасалия и брат му Демна се занасяха с конвенциите на модната система както си искат.

Птичи песни се разнасят през високоговорителите и изведнъж отстъпват място на саундтрак, натоварен с басове, който Shazam не може да идентифицира, и първият модел се появява през автоматичните врати в задната част на магазина. Той носи тъмночервено двуредно сако в би-стейч с обвиване на ръкавите и раменните шевове, което Гвасалия каза, че е приложил, за да предотврати копиране. Черните панталони са с разкопчани ципове на подгъвите, за да поберат по-добре големите обувки: каубойски ботуши, чиито горни шевове носят логото с баркод на VTMNTS, а подметки са бойни. Това е силует на шеф - силен, но не странен.

59-те тоалета, които следват, са вариации на тази тема. При някои визии Гурам удвява якетата или добави подходящо вталено палто. На други панталоните са заменени от цветни панталони с райета отстрани. Тук-там проблясък на бельо се разкрива от ниска талия; Гвасалия намеква, че VTMNTS скоро ще представи пълната гама. Връхното облекло включва пухени якета, подрязани високо под мишниците и якета Letterman. Отпечатък на облак върху палто с цип отпред напомня за ранна колекция на Louis Vuitton от покойния Върджил Абло, което би било кимване в посока на брат му. Четете още: Balenciaga, Fall 2022, READY-TO-WEAR

Всички тези визии сa поднесени с нагласа към всички полове, силно изрязани. Това, което изглеждаше Гвасалия прави тук, е да създаде униформа на VTMNTS, а небинарността е белег на етикета, колкото ефектното шиене и неговото лого с баркод. Гвасалия привлича вниманието по начин, който страшно ни харесва. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.