Следва

Грижата на първо място: ESTHEDERM България отбелязва 8 март с подкрепа за жените на Украйна

WIN IT: Бестселърът "Изчезваща земя" на Джулия Филипс

Win it! 

All About Life преди 2 години

Омагьосващо уникален, сложен литературен трилър с дъх на привлекателна меланхолия е това, което искаме да имате за 8 март - защото "Изчезваща земя" е изумителният дебют на младата американка Джулия Филипс, покоряващ сърца, автентичен, актуален, красиво написан.

Романът започва с необяснимо престъпление - в един късен августовски следобед на откъснатия от света руски полуостров Камчатка две сестри загадъчно изчезват. Отвлечени ли са? Избягали? Паднали са от скалите и са се удавили? Невиждано дотогава полицейско разследване се оказва безрезултатно седмица след седмица, месец след месец... но навлизането в тази мистерия е само претекст към дълбоко и емоционално изследване на човешката същност и отношенията между хората.

Естетичното и много модерно българско издателство "Кръг" ни дарява с първия български превод на "Изчезваща земя" и с това заглавие продължава традицията си да публикува високо оценени по света книги, които липсват на български, нареждайки "Изчезваща земя“ до "Олив Китридж“, "Неудачниците“, "Времето“ и много други. Традицията на безупречния превод (на Борислава Спасова-Тълок и Алекс Тълок), елегантните корици (на Весела Карапетрова), хубавото оформление, луксозното усещане - също спазени. 

Книгата ще е за един от вас, който отбележи в коментар поне трима човека, с които би изчезнал или с които би останал завинаги тук - в този объркан, напрегнат, застрашителен, но така цветен, привлекателен, омагьосващ свят, в който живеем (и четем). Победителя обявяваме този петък, 11 март 2022. Успех!

More from View Sofia

Миланската La Scala откри сезона с "Борис Годунов": Руската култура не може да бъде отменена

Events преди 1 година

Вчера, 7 декември, най-прочутият оперен театър в света - Ла Скала в Милано откри новия си сезон. За премиерната представление бе избран шедьовърът на Модест Мусоргски "Борис Годунов". Впечатляващ бе мащабът на вечерта: сред гостите се появиха много влиятелни хора и политици, включително новият италиански премиер Джорджия Мелони, президентът Серджо Матарела с дъщеря си Лаура, министърът на културата Дженаро Санджиулиано и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 10 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.