Следва

Rolex спира доставките за Русия

От Украйна до Ел Ей: как семейството на Мила Кунис бяга от Съветския съюз, когато тя е на 7 години

Кунис по-рано посочва антисемитизма в Съветския съюз като ключов мотив еврейското й семейство да избяга през 1991 г., точно преди разпада на Съюза

 

Celebrities преди 2 години

Мила Кунис, родена като Милена Марковна Кунис, е горда украинка, родом от Чернивци. Еврейското й семейство бяга от Украйна, която по онова време е съветска република, когато тя е само на седем години през 1991 г., точно преди разпадането на блока.

Баща й Марк е машинен инженер в Украйна, а майка й Елвира - учителка по физика. 

В предишни свои интервюта тя посочва антисемитизма в Съветския съюз като една от причините семейството й да избяга от страната. През 2011 г. успешната актриса разказва пред Daily Telegraph за ранното си детство: "Цялото ми семейство е жертва на Холокоста. Моите баба и дядо се завърнаха живи, но мнозина не оцеляха", разказва тя.

„След Холокоста, в Русия не беше позволено да практикуваш религията си. Въпреки това родителите ми ме отгледаха като еврейка. Това ми помага да знам коя съм аз. Когато бях в училище, все още виждах антисемитски знаци и настроения."

„Една от моите приятелки, която е израснала в Русия, беше във втори клас. Един ден тя се прибира вкъщи разплакана. Майка й я пита защо и тя разказа, че на гърба на седалката й имало свастика. СССР е държава, в която очевидно не ни искат", добавя Кунис. 

В интервю за списание Glamour през 2016 г. Кунис разказа подробно за перипетиите, през които родителите й преминават, за да осигурят нов живот за себе си, за нея и за брат й Майкъл, сега на 46 години. 

„Родителите ми преминаха през ада и обратно. Дойдохме в Америка с няколко куфара, седемчленното си семейство и 250 долара. Нищо повече, разказва Мила в интервюто. - Родителите ми години наред работеха на пълен работен ден и ходеха късно вечер в колеж. Записаха вечерно училище, за да учат английски. Майка ми започна да работи в Thrifty в Кълвър Сити като камериерка. Това правеше, докато не научи езика, а после стана касиерка. Баща ми работеше на седем места. Боядисваше къщи. Доставяше тоалетни. Караше такси, разнасяше пици."

Каквото можеше да направи, той го направи. В крайна сметка баща ми стана собственик на таксита, а майка ми стигна до мениджър на Rite-Aid. После си купиха кола и апартамент. Но дори като бяхме бедни, на нас, децата, никога нищо не ни липсваше. Родителите ми се постараха да не се чувствам по-назад от всички други деца.

Кунис също така разказва и пред Los Angeles Times как й е повлияло имигрирането в Съединените щати на толкова млада възраст.

"Беше див комунизъм в СССР. Родителите ми искаха брат ми и аз да имаме бъдеще и затова просто теглиха чертата на всичко старо", споделя Кунис пред изданието и допълва, че се е приспособила „доста бързо и доста добре". Въпреки това признава, че се е борила да се впише в новата среда - момичето записва американско училище във 2-ри клас. „Плачех всеки ден, разкрива тя. - Не разбирах хората. Не разбирах езика."

През 2014 г. актрисата от "Черния лебед" допълва, че имигрирането в Америка "бе много по-трудно за 13-годишния ми брат, както и за родителите ми, отколкото за мен самата".

Кунис и нейният съпруг, 44-годишният Аштън Къчър, наскоро обещиха да дарят 3 милиона долара за незабавна хуманитарна помощ на украинските бежанци.

По време на интервюто за Star-Ledger репортерката се опитва да отгатне какво мисли актрисата за родната си страна - по това време Русия вече е нахлула и анексира Кримския регион на Украйна. Тогава Кунис отбелязва, че е била дете, когато семейството й е напуснало и добавя: „Само защото живях там до 7-годишната си възраст, не означава, че се идентифицирам с Украйна", звучи половинчатото изявление, подкрепено с: „винаги съм се смятала за американка". Сега обаче, на фона на войната между Русия и Украйна Мила подчертава, че не може да бъде „по-горда, че е украинка" и достойно ще защитава страната си срещу нахлуването на Русия. 

Във видео, което Къчър сподели със своите последователи в Instagram миналия четвъртък, Кунис започва своето обръщение с думите: „Родена съм в Чернивци, Украйна, през 1983 г. Дойдох в Америка през 1991 г. Винаги съм се смятала за американка, горда американка, Обичам всичко, което тази страна направи за мен и семейството ми."

„Аз пък никога не съм бил толкова горд, че съм женен за украинка", добавя Къчър.  

"Събитията в Украйна са опустошителни. Няма място на този свят за такъв вид несправедлива атака срещу човечеството", добавя звездата от "Лоши майки".

След това двойката дава обет да предостави 3 милиона долара дарения чрез платформата GoFundMe. Това ще бъде от полза за Flexport.org и Airbnb.org, две организации, които активно работят на място и предоставят незабавна помощ на украинците.  

„Свидетели сме на храбростта на хората от страната, в която тя е родена, но също така сме свидетели и на нуждите на тези, които са избрали безопасността и са избягали от войната. Ние събираме средства, за да подкрепим усилията за обезпечаване на бежанска и хуманитарна помощ в района. Основното предизвикателство в момента е логистиката. Трябва да обезпечим жилища за хората и да организираме доставки в района", уточнява Къчър. 

Службата към Върховния комисариат на ООН по правата на човека потвърждава, че над 450 цивилни са убити в Украйна от началото на инвазията на руския президент Владимир Путин на 24 февруари. И още над 800 цивилни са ранени към полунощ в неделя, съобщава службата, отбелязвайки, че боевете възпрепятстват точното отчитане и числата на жертвите всъщност са доста по-високи. 

More Celebrities

Роузи Хънтингтън и Джейсън Стейтъм, фамилията и всички членове на Spice Girls на партито за ЧРД 50 на Виктория Бекъм

Celebrities преди 23 часа

На 17 април Вики Бекъм отпразнува юбилея със семейството си, но реши да не се ограничава до това и организира парти в частния клуб Осуалд ​​в Лондон, където покани куп звездни приятели.  

Салма, Франсоа-Анри и Матилд Пино - пайети и нежност на модния Олимп

Celebrities преди 19 часа

Салма Хайек, супер сексапилна, милиардерът и нейн съпруг Франсоа-Анри Пино, и доведената дъщеря, красивата Матилд, присъстваха на гала вечеря в рамките на 60-ото Биенале на съвременното изкуство във Венеция.