Следва

Condé Nast преустанови издателската си дейност в Русия - спират Vogue, Glamour и останалите

„Народът на Русия има същото право на живот“: Uniqlo ще остане на руския пазар

Ръководителят и най-голям акционер на японската компания Fast Retailing Co. Тадаши Янай каза, че марката Uniqlo няма да напусне руския пазар

All fashion преди 2 години

Бизнесменът обясни, че се противопоставя на военните действия на територията на Украйна, но смята за неправилно да се изолира Русия, тъй като това нарушава правата на нейните граждани. Следователно всичките 48 магазина на Uniqlo в Русия ще продължат да работят.

Облеклото е жизненоважна необходимост. Народът на Русия има същото право на живот като нас, цитира изявлението на бизнесмена Bloomberg.

Преди няколко дни Fast Retailing Co. обяви, че ще дари 10 милиона долара и 200 000 дрехи и други стоки на украинските бежанци.

След като на 24 февруари започна "специалната военна операция" в Украйна по заповед на Владимир Путин, десетки западни компании обявиха, че спират да работят в Русия. Включително компаниите PVH Corp (Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Warner's and True & Co.), LVMH, Kering, H&M Group, Inditex и други напуснаха страната .

Днес и Levi Strauss & Co (Levi's) обяви спирането на търговската си дейност в Русия. Същото направихе Лореал, Старбъкс, Пепси и Кока-Кола, както и Макдоналдс, които затварят всичките си търговски обекти в страната, но ще продължат да плащат заплатите на служителите си. 

More All fashion