Следва

Miu Miu Fall 2022, READY-TO-WEAR

Condé Nast преустанови издателската си дейност в Русия - спират Vogue, Glamour и останалите

Считано от днес, 9 януари, изданията на медийната група, които имат и руски версии, спират работа. Засегнати са Vogue, GQ, Tatler и Glamour.

All fashion преди 2 години

Издателството Condé Nast временно спира дейността си в Русия. Руските Vogue, GQ, Tatler, Glamour, AD и CNX спират да пускат съдържание на хартия и онлайн за неопределен период от време. Кога ще бъде възобновена дейността им, не е известно, според пресслужбата на Condé Nast Russia.

Освен това онлайн магазинът Condé Nast няма да обработва нови поръчки. Настоящите ще бъдат изпълнени.

„Както казах в бележката си миналата седмица, ние оставаме шокирани и уплашени от безсмисленото насилие и трагичната хуманитарна криза в Украйна. За журналистите и редакционните екипи по целия свят е от решаващо значение да можем да създаваме съдържание, без да застрашаваме безопасността на нашите служители. Наскоро руското правителство прие нови закони за цензура, които сега правят това невъзможно за нас“, каза по-рано ръководителят на издателството Роджър Линч в писмо до служителите.

На страницата си в Instagram Vogue Russia се обърна към читателите с благодарност и надежда за бързо завръщане: „През всичките тези години смятахме за наша мисия да говорим не само за модата, но и за културата, изкуството и обществения дневен ред. Надяваме се скоро да продължим работата си.” Редакторите също така информираха, че априлският брой на списанието няма да бъде пуснат в продажба, но всички материали, публикувани преди това на сайта, ще останат достъпни.

Вчера в акаунта си в Twitter британската корпорация BBC анонсира премахването на телевизионния канал BBC World News от ефира в Русия. 

More All fashion