Следва

Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България

90 артисти се включват в дарителска изложба в помощ на пострадалите от войната в Украйна

„КУПИ изкуство за Украйна“ ще се проведе в периода 10-12 март, а средствата ще бъдат дарени в помощ на украински деца, които не могат да напуснат страната

Events преди 2 години

В отговор на войната и неоправданата агресия, The Smarts Group с безвъзмездната подкрепа на български визуални артисти организира мащабна дарителска изложба „КУПИ изкуство за Украйна“. Целта на инициативата е да отговори на агресията със силата, която творците имат - изкуството. „Войната е най-разрушителният продукт на човечеството, а изкуството е естествената й противоположност. Съзиданието, красотата и изяществото могат и трябва да бъдат в основата на живота. И да победят разрухата“, споделя Радослав Бимбалов, управляващ партньор, The Smarts Group.

В изложбата се включват над 90 творци, които даряват оригинални свои творби. Сред артистите, които подкрепят инициативата безвъзмездно, са Васил Василев – Зуека, Владимир Карамазов, Аменун Женева, Владимир Михайлов и група REWIND, Диляна Флорентин, Зоран Мише, Красимир Кръстев – RASSIM, Михаил Новаков, Тео Ушев, Фелия Барух и много други. Събраните средства от продажбите по време на изложбата ще бъдат дарени на фондация Partnership for Every Child Ukraine за осигуряване на хуманитарна и здравна помощ на деца, които към настоящия момент все още са на територията на Украйна и не могат да избягат от войната.

Изложбата „КУПИ изкуство за Украйна“ ще бъде отворена за посетители от 10 до 12 март (от 10.00 до 19.00 часа) в залата за изкуство и събития BLVD 138 (гр. София, бул. „Васил Левски“ 138). По време на събитието посетителите ще имат възможност да закупят избраните от тях творби на място.

След официалното приключване на изложбата част от произведения ще бъдат изложени онлайн с възможност за допълнителна продажба във фейсбук страницата на BLVD 138.

Официално откриване: 10 март 2022 г., четвъртък, 19:00 – 21:00ч.
Място: BLVD 138, бул. „Васил Левски“ 138

За допълнителна информация следете страницата на BLDV138 във Facebook тук.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?