Следва

Isabel Marant Fall 2022, READY-TO-WEAR

L'Oreal затваря магазините си в Русия. Напускат марките Garnier, Maybelline New York, Lancome, Vichy, NYX

Френската козметична компания L'Oreal обяви временното затваряне на своите точки за продажба и онлайн магазини в Русия

 

All fashion преди 2 години

Освен едноименната марка, компанията притежава и марките Garnier, Maybelline New York, Lancome, Vichy, NYX и др.

Компанията също така обяви, че спира инвестициите в завода, който работи в Калужска област от 2010 г., както и всяка реклама в Русия. Самият завод обаче засега продължава да работи - произвежда бои за коса, шампоани и продукти за лична хигиена.

Вчера стана известно също, че козметичната компания Estée Lauder, която притежава марките MAC, Clinique, Bobbi Brown, Jo Malone, Origins, DKNY, Tom Ford Beauty, Kilian, La Mer, Dr. Jart+, The Ordinary и Le Labo също затваря в Русия.

И Victoria's Secret спира работа в Русия

Временно спират доставките за Русия и компанията Unilever, която притежава Dove, Rexona, както и местните марки Black Pearl, Clean Line и Velvet Hands. От компанията обаче отбелязаха, че стоките, произведени в Русия, ще останат на пазара.

Руснаците загубиха и друга луксозна марка - швейцарският производител на часовници Rolex спря износа на стоките си за Русия.

Чуждестранни компании масово спират работата си в Русия на фона на започналата на 24 февруари "специална операция" в Украйна. Ситуацията се отрази на обменния курс, цената на горивата, както и веригите за доставки. Много марки също същевремнно с обявиха против войната, осъдиха действията на Русия и направиха многомилионни дарения за подпомагане на украинските бежанци.

Zara, Bershka, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius и Massimo Dutti, т.е. цялата група Inditex спира работа в Русия

More All fashion