Следва

Премиерата, кастът и всичко, което знаем за Dune 2

Музиката на Украйна ще звучи благотворително на 21 март в зала България

Вокалните състави „Bella Voce" и "Славяни", струнен квартет „Филхармоника" и пианистът Светлин Христов ще представят музика от Украйна в благотворителен концерт, организиран от Софийската филхармония в помощ на пострадалите от войната в Украйна

Music преди 1 година

В програмата са включени обработки на украински народни песни, както и творби от Веревки, Лисенко, Барвинский, Майборода, Косенко и др.

В инициативата се включва и актьорът Даниел Цочев, който ще чете стихове от от известния украински поет и политически деец Тарас Шевченко, както и от Пол Верлен, по чиито стихове големият украински композитор Сергей Борткиевич е написал 7 песни.

"Идеята за концерта е емоционално решение, но днес няма как да не бъдем емоционални. Това е огромна трагедия, която засяга много съдби и ние нямаме право да останем безразлични." - казват певиците от „Bella Voce", които инициираха събитието.

 

Цената на билета е 20 лева, като 100% от събраната сума ще бъде дарена в полза на пострадалите от войната. Входът е свободен за всички украински бежанци, които имат желание да посетят събитието.

Софийската филхармония ще поеме всички технически разходи по организацията на концерта.
Билети на касата на зала „България" и в Ивентим.

 

More Music

Изключителният Сантяго Канон Валенсия с първи концерт в България

Music преди 2 месеца

На 14 декември Софийската филхармония посреща за първи път новата виолончелова звезда Сантяго Канон-Валенсия, който под палката на големия румънски маестро Кристиан Мандеал ще представи Концерт за виолончело и оркестър №1 от Камий Сен-Санс.

Световнопризнатият маестро Кристоф Ешенбах се завръща в София

Music преди 3 месеца

Световнопризнатият диригент Кристоф Ешенбах вече репетира със Софийската филахрмония за концерта си на 26 октомври. В програмата маестрото е включил Увертюрата „Егмонт" и Симфония №7 от Бетовен и Концерта за виолончело от Шуман. Солист на вечерта е Клаудио Бохоркес