Следва

Алоха, Jacquemus, Spring 2022, READY-TO-WEAR!

Uniqlo спира работата си в Русия. Преди това компанията обеща да остане, защото „дрехата е жизненоважна необходимост“

Японският магазин за дрехи Uniqlo все пак ще спре дейността си в Русия, въпреки че преди няколко дни шефът на Fast Retailing Co. Тадаши Янай заяви, че марката няма да напусне руския пазар.

 

 

All fashion преди 2 години

Облеклото е жизненоважна необходимост. Народът на Русия има същото право на живот като нас, каза мениджърът преди по-малко от 48 часа. 

След това обаче компанията беше изправена пред безпрецедентен натиск и обвинения в нежелание да се присъедини към санкциите срещу Русия, които масово се въвеждат по света след началото на войната на Русия в Украйна.

Компанията публикува официално изявление днес, в което обяви новото си решение.

Докато продължавахме да управляваме бизнеса на Uniqlo в Русия, срещнахме редица трудности в работата си. Затова днес решихме временно да прекратим дейността си. Fast Retailing е категорично против всякакви враждебни действия. Осъждаме всички форми на агресия, които нарушават правата на човека и застрашават мирното съществуване на хората.

Uniqlo направи ежедневните облекла достъпни за широката публика в Русия като част от нашата мисия. Наскоро обаче се сблъскахме с редица трудности, включително оперативни проблеми и влошаване на конфликтната ситуация. Поради тази причина временно спираме работата си, гласят подробностите в изявлението.

Съобщава се, че магазините в Русия (общо 50) ще бъдат затворени на 21 март. Онлайн магазинът също ще бъде спрян до 10 дни. 

"По време на периода на временно спиране на дейността, компанията ще продължи да подпомага своите служители", се посочва в прессъобщението на компанията.

Компанията също така отбеляза, че вече е дарила 10 милиона долара чрез глобално партньорство с ВКБООН. Отбелязва се, че служителите на марката в Европа също помагат с предоставянето на дрехи на бежанци от Украйна.

Преди това много модни и козметични марки вече спряха работа в Русия, включително Dior , Chanel, Louis Vuitton, Gucci, шведският търговец на дребно H&M Group, испанската верига Mango, най-големият световен ритейлър Inditex, Rolex, групата L'Oreal, гигантът Estée Lauder, почти всички автомобилни компании и много, много други бизнеси, съпричастни с Украйна и най-голямата достижение на съвременната цивилизация - мира.  

#StanfWithUkraine

More All fashion