Следва

Кристен Стюарт в рокля с вериги, Ел Фанинг в злато и Селена Гомес в алена рокля с шлейф - червения килим на Critics Choice Awards 2022

BAFTA 2022: най-доброто в beauty аспект: Лейди Гага, Лей Сейду и останалите плюс пълният списък на победителите

Сезонът на филмовите награди е в разгара си!

Celebrities преди 2 години

Не можем и, честно казано, дори не се опитваме да се дистанциараме от случващото се в шоу бизнеса в Щатите и Англия в последното денонощие. Изобилието от великолепни стилови изяви е най-прекрасният контрапункт на безсилието, което изпитваме на фона на случващото се в Украйна. Слава Богу, животът продължава, а изкуството и модато доминират еволюцията и задават тон - тон на увереност, на талант и на красота.



В нощта на 13 срещу 14 март каймакът на съвременната филмова индустрия се събра в лондонския Албърт Хол, за да чуе имената на носителите на британските филмови награди Bafta 2022 (75-ото юбилейно издание на British Academy of Film and Television Awards). Най-добър филм стана уестърн драмата с Бенедикт Къмбърбач "Силата на кучето". Лейди Гага, за изненада на всички, не получи статуетка в номинацията „Най-добра актриса“ за превъплъщението си в „Домът на Gucci“, въпреки че милиони зрители се влюбиха в нейното изпълнение (Всички причини да гледате House of Gucci, филмът на годината!).

Пълният списък на номинираните и наградените снощи е най-долу в статията ни, а тук отправяме внимателен поглед към червения килим на Bafta 2022 и по-конректно на лицата на най-красивите холивудски жени, като со опитаме да разгадаем какъв е бил търсеният ефект и как е постигнат в случая на 15 невероятни комбинации от грим-прическа-излъчване >>> 

Лейди Гага

За пореден път тя бе некороновата кралица на вечерта. Лейди Гага, с перфектните си холивудски вълни и безупречно русо прилича на изящна ретро снимка на филмова дива от 50-те години на миналия век. 

Луси Бойнтън

Говорейки за подражание на филмовите звезди от златната ера на Холивуд, не може да не споменем любимата на Рами Малек Люси Бойнтън. На Bafta 2022 актрисата се появи в образ, очевидно вдъхновен от стила на Грейс Кели. Може би след това издание Луси ще получи предложение да играе роля в следващия биографичен филм за принцесата на Монако.

Сиена Милър

Поредно доказателство, че блондинка с алено червило е най-добрата звездна комбинация на всички времена! Сиена избра несложна прическа, но за сметка на това активен грим на очите. Отличен ход - при толкова интересното деколте погледът лесно можеше да се претовари, ако към себе си го дърпаше и сложно конструирана фризура. 

Леа Сейду

През 2021 г. Леа Сейду изигра новото момиче на Джеймс Бонд. В известна степен появата й на Bafta-2022 сякаш поизбяга от иначе много ефектния външен вид на блондинката. Заради минимално оцветените мигли и блестящите сенки на долния клепач, погледът на актрисата изглежда уморен. Може би едно по-ярко червило би могло да скрие проблема, като привлече вниманието. Но по някаква причина гримьорът на звездата бе решил да избере спокоен нюанс за устните.

Салма Хайек

Как трябва да изглежда очната линия на 2022? Изключително издължена, двойна и със задължително добавяне на сенки на горния клепач! Харесахме много тази визия от гримьорката Салма Хайек. Между другото, като бонус към всичко, този тип линия перфектно маскира бръчките около очите. Ще го вземем под внимание!

Наоми Кембъл

Друг страхотен пример за подмладяващ грим показва Наоми. Ако нарисувате върховете на очната линия по-високо от обикновено и ги подчертаете с тъмни нюанси на сенките, визията изглежда осезаемо по-свежа. Само не забравяйте леко да подчертаете скулите - те трябва да изглеждат по-остри, за да се получи усещането за цялостен замисъл в грима. 

Ема Уотсън

Разбира се, ние сме наясно, че Ема Уотсън не е фен на бляскавия грим с много продукти за красота. Но ако сравним излизанията на актрисата през последните дни (а те бяха доста), може да се отбележи, че по някаква причина именно на Baftа тя реши да се появи с минимално количество грим на лицето и с безумно проста прическа с доза невидимост. Все пак, смеем да кажем, че извънредно елегантната й рокля (комбинирана с, меко казано, нескромни бижута) вероятно изисва нещо по-близко да холивудската класика - червени устни, безупречни къдрици и буйни мигли.

Ребел Уилсън

Драстично по-слабата от напоследък Rebel Wilson изненада много приятно с красивото си преобразяване! "Кукленски" мигли, лек руж и прозрачен гланц за устни - актрисата всъщност не се нуждае от нищо повече.

Мили Боби Браун

С течение на годините светът продължава да бъде изумен от това колко зряла изглежда звездата от Stranger Things Мили Боби Браун. Актрисата е само на 18, но често гримьори и стилисти избират такива образи за нея, че можете спокойно да й дадете 10 години отгоре! Снощи сладката Мили отново изглеждаше твърде пораснала поради наситения черен нюанс на косата (истинският й нюанс е меко шоколадов), строгата прическа и прекомерния контур на устните.

Флорънс Пю

Флорънс даде урок на всички заинтересувани как да комбинират класиката и модерността в една визия. Актрисата допълни класическото нюд червило и котешка очна линия със смели бижута и кристали по линията на пътя в косата. Не е изненадващо, че с избора на тези ослепителни акценти, звездата бе решила да не губи време за оформяне на веждите - само най-внимателните ще забележат прорасналите косъмчета. 

Виктория Макграт

Британският инфлуенсър и модел Виктория Макграт изненада с креативна линия, и то в тонове, максимално близки до сянката на очите. Може би тази техника веднага ще бъде взета предвид от бюти блогърите!

Шарън Дънкан-Брустър

На звездата от "Дюн" и сагата за Люк Скайуокър и Дарт Вейдър Шарън Дънкан-Брустър гримът в метални нюанси изглежда необичайно. Очевидно обаче той е бил вдъхновен именно от фантастичните роли на актрисата, точно както и от прическата й. 

Адоа Абоа

Британският модел доказва, че плътните мигли далеч не са задължителен атрибут на страхотния грим визия. Основното нещо е да допълните картината с масивни аксесоари и чувствен акцент върху устните.

Доминик Типър

Препоръчваме да обърнете внимание на брилянтната очна линия на актрисата! Очевидно вдъхновена от естетиката на Euphoria, чийто втори сезон наскоро се появи в мрежата. Необичайният грим на героините на Euphoria владее световните тенденции за красота от много години: отначало всички бяхме вдъхновени от „блестящите сълзи“ и лилави сенки за очи, а сега очаквано ще започнем да наподобяваме стрелките с кристали и прочие грим идеи от поредицата.

Джеси Бъкли

Грим "без грим" и минималистична къса прическа, сякаш без стайлинг? Днес подобни стилови решения отнасяме директно към новата класика на червения килим. Актрисите не се страхуват да покажат истинското си аз, но за сметка на това се изразяват силно чрез избора на тоалет и бижута. 

А ето го и пълният списък с победителите по категории:

Най-добър филм: Силата на кучето
Белфаст
Не поглеждай нагоре
Дюн
Licorice Pizza

Най-добър британски филм: Белфаст
След любовта
Али и Ейва
Точка на кипене
Cyrano
Всички говорят за Джейми
Домът на Гучи
Последна нощ в Сохо
Смъртта може да почака
Passing

Най-добър дебют на британски сценарист, режисьор или продуцент: The Harder They Fall
След любовта
Точка на кипене
Keyboard Fantasies
Passing

Най-добър филм на език, различен от английския: Drive My Car
Ръката на Бог
Паралелни майки
Petite Maman
Най-лошият човек на света

Най-добър документален филм: Summer of Soul (or, When the Revolution Could Not Be Televised)
Becoming Cousteau
Крава
Flee
The Rescue
Questlove

Най-добър анимационен филм: Енканто
Flee
Лятното приключение на Лука
Моето семейство срещу машините

Най-добър режисьор: Джейн Кампиън (Силата на кучето)
Алим Кан (След любовта)
Рюсуке Хамагучи (Drive My Car)
Одри Диуан (Happening)
Пол Томас Андерсън (Licorice Pizza)
Джулия Дукурнау (Titane)

Най-добър оригинален сценарий: Licorice Pizza
Being the Ricardos
Белфаст
Не поглеждай нагоре
Методът Уилямс

Най-добър адаптиран сценарий: Coda
Drive My Car
Дюн
Изгубената дъщеря
Силата на кучето

Най-добра актриса в главна роля: Джоана Сканлън (След любовта)
Лейди Гага (Домът на Гучи)
Алана Хаим (Licorice Pizza)
Емили Джоунс (Coda)
Ренате Реинсве (Най-лошият човек на света)
Теса Томпсън (Passing)

Най-добър актьор в главна роля: Уил Смит (Методът Уилямс)
Адил Акхтар (Али и Ейва)
Махершала Али (Лебедова песен)
Бенедикт Къмбърбач (Силата на кучето)
Леонардо ди Каприо (Не поглеждай нагоре)
Стивън Греъм (Точка на кипене)

Най-добра актриса в поддържаща роля: Ариана ДеБоз (Уестсайдска история)
Катриона Балф (Белфаст)
Джеси Бъкли (Изгубената дъщеря)
Ан Доуд (Mass)
Аунджану Елис (Методът Уилямс)
Рут Нега (Passing)

Най-добър актьор в поддържаща роля: Трой Котсур (Coda)
Майк Файст (Уестсайдска история)
Киърън Хайндс (Белфаст)
Уди Норман (C’mon C’mon)
Джеси Племънс (Силата на кучето)
Коди Смит-Макфий (Силата на кучето)

Най-добър оригинален саундтрак: Дюн
Being the Ricardos
Не поглеждай нагоре
Френският бюлетин
Силата на кучето

Най-добър кастинг: Уестсайдска история
Точка на кипене
Дюн
Ръката на Бог
Методът Уилямс

Най-добра кинематография: Дюн
Улицата на кошмарите
Смъртта може да почака
Силата на кучето
Трагедията на Макбет

Най-добър монтаж: Смъртта може да почака
Белфаст
Дюн
Licorice Pizza
Summer of Soul (or, When the Revolution Could Not Be Televised)

Най-добър продукционен дизайн: Дюн
Cyrano
Френският бюлетин
Улицата на кошмарите
Уестсайдска история

Най-добри костюми: Круела
Cyrano
Дюн
Френският бюлетин
Улицата на кошмарите

Най-добри грим и прическа: Очите на Тами Фей
Круела
Cyrano
Дюн
Домът на Гучи

Най-добър звук: Дюн
Последна нощ в Сохо
Смъртта може да почака
Нито звук: Част 2
Уестсайдска история

Най-добри специални визуални ефекти: Дюн
Свободен играч
Ловци на духове: Наследство
Матрицата: Възкресения
Смъртта може да почака

Най-добра британска късометражна анимация: Do Not Feed the Pigeons
Affairs of the Art
Night of the Living Dread

Най-добър британски късометражен филм: Черното ченге
Femme
Дворецът
Stuffed
Three Meetings of the Extraordinary Committee

Награда за изгряваща звезда (гласува публиката): Лашана Линч
Ариана ДеБоз
Харис Дикинсън
Милисънт Симъндс
Коди Смит-Макфий 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 14 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.