Следва

Alexander McQueen Fall 2022, READY-TO-WEAR

Галерия: най-модерните обувки ATM, задължителни за пролет/лято 2022

Обувките са лек за депресия (преди употреба, разгледайте галерията горе)!

All fashion преди 2 години

Най-добрият начин да освежите уморен, но все още незаменим черен или сив панталон, е да го носите с бели обувки, както в колекциите на Jil Sander, Coperni, Proenza Schouler и Balenciaga. Простата игра с контрасти пък ни кара да се влюбим в други ярки цветове - червено, лавандула и синьо като при Yves Klein, например... На практика си потвърждаваме, че червени балерини Simone Rocha и футуристичните ботуши на Christian Dior с неонови райета са не по-малко добри от любимите ни черни ботуши (а който казва, че като е топло не се носят ботуши, да си спомни какво направи Ирина Шейк в Ибиса миналото лято).

via GIPHY

Обувките често са най-красноречивият детайл в една визия и много дизайнери вярват религиозно в това. Например Шарл дьо Вилморен от Rochas, който пусна червени лачени ботуши с гигантски вал, или Донатела Версаче, Бруно Сиалели от Lanvin и Даниел Дел Кор, които се присъединиха към последната седмица на модата, настоявайки всички да носим Mary Janes на изключително висока платформа (четете още: Trend Report: Защо платформите са модерната стълба към Рая). Поглеждаме с мокър поглед и меките лавандулови ботуши на Ричард Куин и сандалите Ottolinger и Chet Lo, които изглеждат така, сякаш са преплетени около крака със змия или извънземен гущер. Не отписваме и ботушите над коляното, които е позволено да се носят не само от звезди, но и от всички нас, и то без причина. Спомняте ли си как всички полудяха по токчетата под формата на геометрични фигури и предмети, наподобяващи капачки от бутилки за парфюм? Джонатан Андерсън отиде по-далеч и показа сандали в колекцията на Loewe, сякаш стоящи върху детайлна роза или лак за нокти, точно като на рафт в салон за красота и дори върху счупено яйце. Докато всички се чудят как да адаптират всичко това към гардероба си, отговаряме - тези модели имат място както на червения килим и дансинга, така и в офиса (съчетани със същия нескучен, а класически панталон). Такива обувки се сприятеляват с всичко от капсулния гардероб и най-важното - развеселяват нас и другите всеки път, когато ги нахлузим.

За тези, които не обичат да се шегуват, новите колекции също имат достойни предложения. Първо, марковите маратонки вече нямат лош имидж (с няколко изключения през последните сезони, но не много) - особено в колекциите на Miu Miu (в сътрудничество с New Balance) и Lanvin, необичайни, но въпреки това универсални. На второ място, slingbacks с остър връх ще се превърнат в абсолютно задължителни за всички случаи, благодарение на леката ръка на Миуча Прада и Раф Симънс. Трето, ботушите с класическа форма и стабилни токчета, са супер актуални този сезон и също няма да ходят никъде. Плюс това, каубойската тема се превърна в един от основните източници на вдъхновение за Джони Йохансон от Acne Studios и Шарлот Ноулс и Александър Арсено от Knwls (четете още: Dare U тези супер тренди cowgirl чепици?).

Не забравяйте, че празник без причина е основната тенденция в последно време, така че не се колебайте да използвате гардероба си като средство за себеизразяване и просто като терапията, от която всички така отчаяно имаме нужда! 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.