Следва

Бели, класически

Alexander McQueen Fall 2022, READY-TO-WEAR

Шоуто на новата колекция на Alexander McQueen се проведе в Ню Йорк. Според креативния директор Сара Бъртън, Америка винаги е била част от марката - самият Маккуин два пъти е бил домакин на шоута в Ню Йорк

Runway преди 2 години

Колекцията есен-зима 2022 е наречена "Мицел". И преди това шоу знаехме, че марката използва много изкуствена кожа, произведена от мицел, но този път гъбите са сякаш не просто водещото, а почти единственото вдъхновение за Бъртън.



Роклите са бродирани под формата на гъби, самият мицел е изобразен с помощта на дълги копринени ресни. Палитрата от костюми с панталон повтаря психеделичните нюанси на отровни гъби: киселинно зелено, жълто, червено.



Виждаме също кожени плащове, строги палта и костюми, опръскани с боя, вдъхновени от знаменитото шоу на Маккуин от 1999 г. с Шал Харлоу и роботите. От модната къща съобщиха, че есенно-зимната им колекция, цялата в галирията ни >>> е в 85% изработена от устойчиви материали, които могат да бъдат рециклирани. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.