Следва

Как да се погрижим за хидратацията на лицето си след края на изтощителния зимен период?

Уикенд-пластична хирургия: 3 мини операции с максимален ефект

Лесно, бързо и почти без следа - събрахме всичко, което трябва да знаете за най-новото и щадящото в пластичната хирургия.

 

Beauty News преди 2 години

Пластичната хирургия е една от най-бързо развиващите се области на медицината. Това се дължи на нарастващата й популярност, ден след ден. От най-голям интерес за пациентите днес са, съвсем естествено, „бързите и лесни“ миниоперации с малки или никакви шевове, бърза рехабилитация и всъщност възможността да ги направим през уикенда, след което в понеделник в офиса никой да не разбере.

Именно поради тази приятна възможност, в пластичната хирургия се появи нов термин - „уикенд-хирургия“. Да видим кои са най-обещаващите алтернативи на класическите операции, които трябва да имате предвид, ако решите да прибегнете до такъв - бърз, съботно-неделен, безпроблемен и ефективен. 

Горно повдигане

Усъвършенстваната алтернатива на стандартните методи за повдигане на веждите - ендоскопско повдигане на челото и темпорално повдигане, горното повдигане се извършва чрез много кратък разрез (само 2 см). За сравнение: темпоралното повдигане изисква разрез от 5-7 см. Такъв мини-лифт ви позволява да повдигнете външната част (опашката) на веждите, създавайки красив летящ завой, повдигнете ъглите на очите и леко ги отворите чрез повдигане горния клепач, отървете челото от мимически бръчки. И всичко това е възможно без сериозна намеса и продължителна рехабилитация. Не напразно такава операция се нарича „повдигане на модела“ ( вижте също : „Лицето е като супермодел: какво трябва да знаете за „повдигането на модела““). Резултатът не само подмладява, но и благоприятно подчертава чертите на лицето и след 3-5 дни вече можете да отидете на подиума, добре, или просто на улицата и в офиса.

Горният лифтинг е напълно нова техника, предназначена да сведе до минимум недостатъците на темпоралния лифтинг (дълъг разрез до 7 см) и ендоскопския лифтинг (тежък, рехабилитационен, риск от усложнения). В същото време новата техника обобщава основните им предимства: липса на дълъг разрез (почти като ендоскопски лифтинг) и бърза рехабилитация (по-добра от темпоралния лифтинг).

Интервенцията се извършва чрез два разреза от по 2 см всеки в областта на линията на косата в десния и левия ъгъл на челото. Основната цел на операцията е подмладяване на челото и повдигане и подобряване на линията на веждите, което се постига чрез отделяне на меките тъкани на челото, последвано от повдигането им до периферията и изрязване на излишната кожна гънка. „Опашката“ на веждата се издига и издърпва клепача и ъгъла на окото нагоре. Малките надвеси и бръчки в ъглите на очите изчезват, възстановявайки красив релеф с форма на бадем. Периодът на рехабилитация е приблизително същият като след лифтинг с конци, но ефектът е много по-добър и, което не е маловажно, 10-15 пъти по-дълъг. Така че разходите ще се изплатят добре.

Прима лифтинг

Подходящ за пациенти на възраст 30-40 и малко отгоре, които искат да се отърват от назолабиалните гънки и да възстановят чистия V-образен овал на лицето. Разбира се, същият резултат може да се получи и след висококачествено повдигане с конци и уплътняване с филъри, особено когато имаме работа с професионалист в своята област. Можете да опитате и контуриране. Но тези интервенции винаги дават краткосрочен ефект и с възрастта ефективността на процедурите намалява. В един момент лифтингът с конци и въвеждането на филъри просто престават да помагат: или спирате да виждате ефекта, или забелязвате, че лицето ви става подпухнало, подуто и неестествено. 

Както знаете, веществата, от които са направени нишките и които влизат в състава на пълнителите - като полимлечна киселина, поликапролактон, хиалуронова киселина - имат свойството да „привличат“ вода. Това важи особено за най-популярното "лекарство за подмладяване" - хиалуроновата киселина. В резултат на това вместо подмладяване получаваме лице като възглавница. Ако видите подобен резултат от подмладяване в огледалото, значи е време да преминете от козметични процедури към мини пластична хирургия.

SMAS (съкращение от английски superfacial musculoaponeurotic system) за тази възраст все още не е препоръчителна, затова за такива пациенти е по-добра минимално инвазивната техника - прима-лифтинг с кратък разрез (само 1,5-2 см). Prima lifting не оставя видими белези, като същевременно озволява идеална корекция на възрастовите промени в скулите, назолабиалните гънки и контура на лицето на ниво SMAS.

Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел

Основното предимство на този фейслифтинг е, че гарантирано ще получите желания ефект без продължителна рехабилитация. Важно е подмладяването да бъде наистина дългосрочно - не за шест месеца и дори за една година, а за цели десет години. Недостатъкът е, че не е подходящ за тези, които имат двойна брадичка и проблеми в областта на шията, а това са почти всички пациенти над 45-50 години.

3S-лифтинг (за пациенти на възраст 45-75 и повече години)

Кръговият лифтинг на лицето е ефективна интервенция, но потенциално опасна, тъй като по време на операцията съществува риск от увреждане на лицевия нерв и не до ефект на подмладяване, а до изразена асиметрия. Освен това кръговият лифтинг на лицето е един от най-травматичните видове интервенции на лицето. Модерна алтернатива на кръговия фейслифт, 3S фейслифтинг, се извършва чрез малък разрез. Благодарение на този вид лифтинг се стяга не само периферната част на лицето, както при класическия лифтинг, но и централната част. Техническите недостатъци и ограничения на традиционния кръгов лифтинг на лицето включват „неправилна корекция“ на централната част на лицето – назолабиалните гънки и спуснатите ъгли на устата.

3S-лифтингът е предназначен да реши целия комплекс от проблеми на възрастен човек, включително повдигане на технически сложната централна зона. В допълнение, този лифтинг на лицето се извършва по най-сигурния метод, който гарантира, че няма да има увреждане на лицевия нерв. Друго предимство на техниката 3S-лифтинг е иновативната, специално разработена система за поддържане и фиксиране на тъканите, която осигурява надеждно фиксиране към абсолютно всички зони на лицето и шията, увеличавайки дългосрочния резултат.

Бюти-eволюцията на Бриджит Макрон: пластичните операции и генът

В допълнение към решаването на всички, свързани с възрастта, проблеми на лицето, 3S-лифтингът помага за премахване на птоза, излишна подкожна мазнина в областта на брадичката и шията, ленти на платизма, ципове и други проблеми, свързани с възрастта. След такава операция получавате ефект на естествено подмладяване без изкривяване на характеристиките, характерни за класическия кръгов лифтинг на лицето и без рискове и ненужно травмиране на тъканите и нервите.  

Петте най-големи отживелици в пластичната хирургия

More Beauty News