Следва

Ще си правя каквото си искам, нали имам Yettel Mobile App!

Бекъм отстъпи Инстаграм акаунта си на украинска лекарка, за да покаже случващото се в Харков

Близо 72 милиона фена, колкото има инстаграм профила на Дейвид Бекъм, ще могат, чрез постовете на украинска лекарка, да видят какво се случва в болницата в Харков и в целия град, арена на войната на Путин срещу Украйна. 

 

Celebrities преди 2 години

Ирина, която е ръководител на регионалния перинатален център и детски анестезиолог, публикува снимки от центъра като стори в профила на бившия футболист на "Манчестър Юнайтед", "Реал Мадрид" и английски национал, съобщи Sky news.

Тя показа колегите си, лекуващи новородените бебета, сподели снимки на мазето, където пациентите са били премествани в началото на войната и благодари за апаратурата, дарена от УНИЦЕФ, благотворителната организация, на която Бекъм е посланик.

Ирина разказа, че в първия ден на войната бременните жени и майките са били "евакуирани в мазето". "Бяха ужасни три часа, които прекарахме заедно долу. За съжаление, не можем да заведем бебетата в мазето, защото са в интензивно отделение, където разчитат на животоспасяващото оборудване", споделя тя.

"Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим как да работим по време на бомбардировки".

Лекарите и сестрите работят по 24 часа нон стоп. Лекарката каза, че прекарва в болничното заведение целия ден и, освен че изпълнява задълженията си като ръководител на центъра, тя работи като детски анестезиолог, както и по логистиката, като едновременно предлага емоционална подкрепа на пациентите.

Ирина показа Яна и нейния син Михаил, роден във втория ден на войната с проблеми с дишането.

"Сега е по-добре, но къщата на семейството е разрушена и те не могат да се върнат", каза тя, добавяйки, че УНИЦЕФ доставят медицински консумативи на Украйна от години.

От началото на войната североизточният град Харков е едно от местата на тежки сражения между украинските и руските сили. Битката за града е описвана като една от най-смъртоносните в инвазията, а съветник на украинския президент я нарече "Сталинград на 21-ви век".

Откакто започна войната в Украйна, Бекъм, който е съсобственик на "Inter Miami CF" и съсобственик на "Salford City", пусна много публикации за въздействието на конфликта върху децата. "Ситуацията в Украйна е опустошителна и ужасяваща за нейния народ. Като родител за мен е сърцераздирателно да гледам какво става с невинните деца, които сега живеят във военна зона", написа той на 27 февруари.

В друга публикация, от 11 март, Бекъм каза: "Повече от 1 милион украински деца са станали бежанци през последните две седмици. Благодаря много на всички, които дариха на УНИЦЕФ". 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.