(Без)проблемните зони - устни, очи и шия - с Belotero и д-р Ася Данчева

(Без)проблемните зони - устни, очи и шия - с Belotero и д-р Ася Данчева

Как проблемните зони стават безпроблемни 

Вече знаете, че ползваме хиалуроновите филъри Belotero, просто защото са най-доброто на пазара, а надолу, а по-долу, в едно женско, професионално, подробно, интересно и информативно интервю, разговаряме с д-р Ася Данчева, която работи с Belotero от години и ги предпочита също като нас. Заедно с нея отговаряме на въпроси като: Защо? Кога? Как? Как не? и всички останали тънкости на занаята, с фокус върху фините и трудни за поддържане зони - устните, очите, шията. Както се казва, we've got 99 problems, но проблемните зони на лицето не са едни от тях!

View Sofia: Здравейте, д-р Данчева, представете ни се в професионален и личен план - от къде сте, какво обичате и от колко време разкрасявате лица?
д-р Ася Данчева:
Здравейте, аз съм специалист по кожно-венерически болести, в момента съм управител на Центъра по кожни и венерически заболявания в София. С естетична дерматология и лазер-терапия се занимавам повече от 15 години. Член съм на управителния съвет на Асоциацията на естетичните дерматолози в България. Работя с Belotero, откакто е на българския пазар, вече повече от седем-осем години - с ръка на сърцето и чиста съвест мога да кажа, че досега не ми се е налагало да разграждам филъри Belotero, поставени от дерматолог. Обичам дерматологията, естетиката, обичам да работя с пациенти, които спазват изискванията след процедура, обичам да подчертавам естествената красота и да надграждам постепенно, стъпка по стъпка, до достигане на един естествен резултат и неговото поддържане във времето.

VS: Какво прави гамата продукти Belotero толкова добри?
А. Д.:
Първото нещо, което ме впечатлява, е качеството на хиалуроновата киселина във филърите. Технологията, по която са създадени, е специфична, кохезивна, Polydensified Matrix технология. Това е динамичен процес на двойно кръстосано свързване на хиалуроновата киселина, по начин който създава един кохезивен, монофазен гел с много добра еластичност и пластичност, което го прави много лесен за работа и с който могат да се постигнат много по-естествени резултати. Едно основно предимство на продуктите е липсата на... “ефект”, което отново се дължи на този различен технологичен процес на производство. Това означава, че колкото и пъти да бъде поставен в повърхностните слоеве на кожата, той по никакъв начин няма да бъде видим през нея, няма да синее, няма да пречупва светлината (което правят повечето хиалуронови филъри). Това е много ценно, защото поставянето на хиалурона повърхностно издържа значително по-дълго време, конкретно продуктите Soft, Balance и Revive, във фини и деликатни зони.


Влез под кожата ми, разхубави ме! Belotero, най-доброто портфолио от филъри на пазара


 

VS: Какво трябва задължително да знаем, преди да си поставим филъра, независимо от зоната?
А. Д.:
Първо, трябва да знаете, че хиалуроновите филъри са временни филъри и хиалуроновата киселина е нещо, което се съдържа естествено във всички тъкани и органи на човешкото тяло поради което организмът не проявява алергични реакции към нея. Ако се наблюдава реакция, то в повечето случаи, това се дължи на свързващия агент, защото хиалуроновите молекули във филърите са кръстосани с определен брой специфични връзки и омрежващи агенти. Другото много важно, преди процедура, е да се направи една естетична консултация, при която да се определят типът лице и кожа, да се прецени коя е най-изоставащата зона (и да се започне с нея). Трябва да се направи програма, за да се изберат точните продукти, да се състави план, да се познава добре пациентът, да се снеме подробна анамнеза, да се знаят други заболявания, алергии и прием на медикаменти, бременност и кърмене. Изобщо познаването на пациента и неговите минали заболявания е от изключителна важност за избора на продукти и зоните на тяхното приложение. Преди всичко, специалиста е необходимо да знае, какво е правено в миналото, за да съчетае всичко, така че да не се навреди. Най-важното е здравето на пациента. Ето защо, пациента от своя страна, трябва да притежава своя естетичен паспорт, в който специалиста да отразява всички интервенции и използвани продукти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.