Следва

Street Style вдъхновения: Ах, тези корейци! #FW

Бижутата на Dior - Lady Dior и обувките с кристали, съвсем отблизо. Вижте как се правят

Медитативен спектакъл

All fashion преди 2 години

Как се създават изящните и скъпи предмети на върховния лукс, които виждаме първо на модния подиум, а след това и в бутиците? Отговорът на този въпрос дава Dior. Парижката къща повдига воала на тайната и показва тихото и завладяващо майсторство зад кулисите при създаването на техните колекции. В нова серия от видеоклипове Savoir-Faire, ателиетата на Dior показват какво струва, като труд, талант и търпение, да бъдат направени два от ключовите аксесоара в новата колекция Есен/Зима 2022 на Модната къща. Става дума за обувките с кристали и малък, стабилен ток и миниатюрната версия на емблематичната чанта Lady Dior, най-любимата вещ на принцеса Даяна (четете още: Големите любовни истории: Лейди Ди и Lady Dior).

Dior преосмисли емблематичния аксесоар в миниатюрен формат, допълвайки го с искрящи многоцветни кристали. Всеки кристал се добавя към тъканта, с която ще е тапицирана бъдещата чанта, ръчно. Заедно, те образуват сияен модел, който изглежда особено красив под изкуствена вечерна светлина. По същия принцип се създават обувките от същата колекция, които допълват ансамблите в есенно-зимното шоу. Гледайте как се създават тези приказни неща: това е наистина медитативен процес, който ще ви помогне да откъснете, дори за мъничко, ума си от ежедневието (вижте пълната колекция на Dior Есен/зима 2022).

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 30 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.