Следва

Още бюти брандове преустановяват дейноста си в Русия - без повече ботокс за Путин и какво още

Грим за младост: 5 трика, които работят отлично

Полезни съвети, ако не сте от 3 типа външност, които нямат нужда от грим

Face преди 2 години

Гримът, в обичайния смисъл, се появява преди малко повече от 100 години с една единствена цел - да разкрасява. Това невинаги се получава, а неправилно изпълненият грим може неприятно да подчертае несъвършенствата и визуално да добави възраст. Въпреки това, ако следвате само няколко прости правила, гримът ще има точно обратния ефект и ще ви помогне да изглеждате много по-млади. Следват 5-те тайни на "младeещия" грим >>> 

Без страх от блясъка

Хайлайтърът е най-важният помощник във визуалното подмладяване на лицето. Чрез него подчертаваме релефа на лицето и придаваме здрав блясък. Нанесете върху скулите и носа и уеднаквете старателно, така че блясъкът по кожата да стои натурално. По-умно е да изберете топъл нюанс - със студен бял хайлайтър рискувате да добавите няколко допълнителни години към излъчването си. Но с контурирането трябва да бъдете много внимателни: най-неприятната текстура е сухият коректор с червеникав оттенък, който изглежда зле, създава ефект на умора и определено ще подчертае бръчките и несъвършенствата.

Отвори очи

При грима на очите не трябва да използвате сенки или очна линия по долната линия на миглите - този грим утежнява погледа, подчертава признаците на умора и фините бръчки около очите. Използвайте спирала или очна линия само на горните мигли, а за клепачите - блестящи нюанси на топли цветове. Друг лайфхак е повдигането с коректор: нанесете малко количество от продукта като тънка линия от външния ъгъл на окото до слепоочието и внимателно разнесете в посока нагоре.

Подчертайте добре веждите

С възрастта космите на веждите стават по-тънки и губят цвят, така че трябва да бъдат оцветени. Това трябва да се направи внимателно, така че веждите да изглеждат максимално естествени. Формата, цветът и ширината на веждите могат да променят лицето до неузнаваемост, както за добро, така и за лошо. Твърде очертаните и преизпълнени с цвят "най-добри приятелки на очите" ще изглеждат на лицето като чужд предмет. Спирала за вежди или тънък молив са най-добрите инструменти, чрез които, посредством леки и еферни щрихи, да уплътним визуално веждите, имитирайки добре подредени, естествено пораснали косъмчета (четете още: Формата на веждите: от перфектната арка на Нефертити до актуалното в Instagram). 

Повече розово

Розовото е цветът на младостта и свежестта (ако изберете правилния нюанс). Използвайте топли нюанси на розов руж или червило в нюансите на фуксия. Все пак, твърде светлорозовите червила и гланцовете от 00-те е най-добре да си останат в онова десетилетие - с тях рискувате да изглеждате по-възрастни от годините си.

Нека бъде топлина!

Студените нюанси в грима създават рязък контраст, поради което всички кожни несъвършенства, бръчки и признаци на умора стават по-забележими. Дайте предпочитание на топлите цветове, като това важи за всичко - сенки, руж, хайлайтър, бронзант, червило. Ако не можете да си представите живота без опушено, направете го в кафяви тонове. Така гримът ще изглежда не по-малко впечатляващо от класическото черно, но с него не рискувате да изглеждате по-възрастни, отколкото сте.

More Face