Следва

Beefeater London Dress Code 70's

Седмица на модата в Лондон. Ден 6 само за мъже

За да е различна, или не, противно на останалите мъжки модни седмици, тази в Лондон трае само един ден, който...

Fashion преди 14 години

За да е различна, или не, противно на останалите мъжки модни седмици, тази в Лондон трае само един ден, който е непоресредствено след края на ревютата с женски колекции.

Въпреки принципната си екстравагантснот, този сезон мъжкият моден ден в Лондон мина под знака на много елегантни костюми, минималистични всекидневни визии и сравнително малък процент ексцентричност.

С цели три ревюта в програмата, провеждащи се на Savile Row, улица в централен Лондон, известна с традициите си в шивашкия занаят и по-точно в безкомпромисно перфектните си костюми, наричана още "golden mile of tailoring" (златната миля на шивачеството), нямаше как да не очакваме колекции за стилните, консервативни господа с членски карти за къде ли не и с голф стик в ръка през уикенда.



Грабна ни E. Tautz, където наред с елегантните рамене и идеално балансираните пропорции на костюмите имаше добавен малко цвят, малко райе, та дори една пола.

Savile Row е в основата на всичко, което прави модната къща и макар тя да гони вечната отвъд времева елегантност и най-високи стандарти на производство, колекцията изобщо не бе скучна.


1, 2 - Hardy Amies; 3, 4 Gieves Hawkes

Напротив, наред с другите представители на Savile Row, Hardy Amies и Gieves & Hawkes, E. Tautz ни накара да почустваме духа на традициите и да видим в костюмите му вечния джентълмен, който знае кога да използва Уиндзорски възел за вратовръзката си и кога да целуне ръката на дама.



Шоуто MAN, десети сезон на колаборация между гиганта Topshop и Fashion East, беше на другата крайност, най-екстравагантното ревю за сезона и със сигурност най-обсъжданото.

Този фервуари бяха показани три марки - Katie Eary, New Power Studio и дуото Jaiden rVa James. Макар че и трите колекции бяха много УАУ и определено резултат на мощна креативна мисъл, най-много харесахме изцяло черната кожена серия на Jaiden rVa James.



Много мрачно, много фетишистко, малко Едуард Ножиците, малко мъже с токчета - самите дизайнери споделят, че ревюто е по-скоро визуализация на концепции, отколкото представяне на облекло. Незабравимо представление!



Показахме ви безкомпромисната елегантност и безграничната екстравагантност, но ако модната седмица за вас е красиви дрехи с всекидневно приложение и новаторски подход при реализацията, то вашето ревю е Topman Design. Много свеж стайлинг и като че ли някои заемки от Burberry A/W2010, но няма лошо да се учиш от най-добрите.



Хареса ни още индивидуалността в ревюто на A Child of the Jago. Имаше от всичко по малко - еклектика, костюми, шапка, пробита със стрела и все пак колекцията вървеше свъразано, обзалагаме се, че Вивиан Уестууд би я обикнала дори повече от нас. 

  Със съдействието на   

 

More Fashion