Следва

Първата в света технологична козметика: Honor Selfie Cream

Минус 15 за 15 дни: как Кидман, Стоун и останалите отслабват ударно преди Оскарите

Подготовката на звездите за най-престижната филмова церемония в света - Оскарите, сама по себе си е събитие

Food преди 2 години

Преди да излязат на червения килим, холивудските диви не само актуализират цвета на косата и формата на прическата, но задължително преминават експресен курс за подмладяване с козметолози и такъв за вталяване - с диетолози. Важно е в момент като този да си в най-добрата си форма, факт. За повечето от много красивите жени, които гледаме на поредицата тържествени събития в сезона на наградите, е налице специално разработена диета за бързо и ефективно отслабване, известна като Калифорнийска диета. Говорим тук за основните й принципи.

Холивудските актриси обикновено изглеждат безупречно на червения килим на Оскарите. Можете да се уверите в това, като разгледате най-новите снимки на Пенелопе Крус, Мила Кунис и техните колеги от неотдавнашната церемония. В идеалния случай всичко в този ден следва да е перфектно: от прическата и маникюра до луксозните одеяния, които пасват съвършено на фигурата.

За да лепне роклята като ръкавица, много актриси използват доказан от години метод. 15 дни преди наградата те минават на калифорнийската диета, отдавна разработена под ръководството на цял щаб диетолози, начело с известния професор Периконе. Джулия Робъртс, Мег Райън и Уитни Хюстън са от първите, изпитали ефектите на тази система на хранене.

От опита им става ясно, че ефективността на диетата е безспорна. След това други холивудски величия започват активно да я прилагат, когато трябва бързо да се разделят с излишните килограми, обикновено именно преди церемонията по връчването на Оскарите.

Разбира се, менюто за всяка звезда обикновено се подбира индивидуално, въз основа на личните нужди и предпочитания. Калифорнийската диета обаче се основава на един фундаментален принцип, чието спазване в крайна сметка носи фантастичния резултат. Той се състои в намаляване на общото калорийно съдържание на диетата до 800 калории на ден (за сравнение, средната дневна нужда на женското тяло е около 2000 калории на ден).

Другите важни правила на Диетата за Оскар са:

  • отказ от сол, поради което водата бързо напуска тялото;
  • изключване на всички мазни, пушени, пикантни и сладки храни;
  • отказ от алкохол, кафе, черен чай и захар.

Основата на диетата са пресните зеленчуци и плодове, риба, млечни продукти, минерална вода с литри и доста и яйца. Всички сосове и дресинги по време на диетата обезателно се заменят със зехтин.

Диетата се състои от три цикъла по 5 дни, във всеки от които би трябвало да отслабнете с по 5 килограма. В идеалния случай, при стриктно спазване на всички правила, можете да загубите до 15 килограма само за две седмици. През това време стомахът обикновено забележимо се свива и новите хранителни навици имат време да се формират, благодарение на което дори след края на диетата много хора успяват да преминат към по-здравословно хранене, от което се чувстват и изглеждат значително по-добре. 

Говори се, че Никол Кидман, Скарлет Йохансон, Рене Зелуегър, Шарън Стоун и много други холивудски диви са използвали този метод в един или друг момент от кариерата си. Ако и вие решите да приложите звездната диета преди важно събитие в живота, споделяме ви приблизителното дневно меню. Като цяло, менюто за цялата продължителност на диетата не се различава толкова много, основното правило е да не се нарушават основните принципи.

Примерно меню за деня на Калифорнийската диета:

Закуска (всеки ден една и съща):

  • 1 портокал;
  • 2 тънки препечени филийки;
  • чаша зелен чай или минерална вода.

Обяд:

  • 1 портокал;
  • 1 яйце;
  • 1 чаша кефир/кисело мляко;
  • 2 препечени тоста;
  • чаша зелен чай или минерална вода.

Вечеря:

  • 2 домата;
  • листа от зелена салата;
  • 2 яйца;
  • половин чаша кефир/кисело мляко;
  • 2 препечени тоста. 

More from View Sofia

Изисканост - вечерният код на Оскари 2023

Food преди 1 година

Светът изрази гласно възторга си от снощния червен, по изключение златен този път, килим на Оскари 2023. И има защо - несравнимо елегантни, премерени, скъпи, но не натрапливи, визуално наслаждаващи тоалети, аскесоари, прически и грим, плюс бижутата, разбира се, наети на килограм от звездните стилисти. Флоранс Пю във Valentino, Фан Бинбин в Tony Ward couture, Риана в персонализиран Alaia - this was a night to remember

More Food