Следва

Продадено! Oscar de la Renta роклята на Сара Джесика си отиде за...

Секси класиката Carolyne на Manolo Blahnik празнува 35-годишен юбилей

В продължение на 35 години това е изборът на най-елегантните жени в света (сред тях и Меган Маркъл). Тайната на успеха на този модел? Той е удобен и вечен. И говори много за притежателя си.

All fashion преди 2 години

Маноло Бланик никога не е целял да създаде емблематична обувка. Както сам признава: може би точно заради това успява.

Маноло Бланик скромно говори за своята Carolyne, елегантен модел без пета, с бадемово заострен връх и среден ток, който налага тази категория обувки, която самия дизайнер определя като „вечна“. „Това е удобна, вечна обувка, която винаги изглежда модерна“, признава той с известна резервираност по повод 35-ия рожден ден на Carolyne. Мнение, което се споделя изцяло от членове на кралски семейства, първи дами и легиони Манолохолици по целия свят. Докато Бланик споделя, че никога не е искал моделът да се превърне в нещо като емблема за модната къща, то Каролин Бесет-Кенеди, Меган Маркъл, дизайнерката Ашли Олсън, моделът Роузи Хънтингтън-Уайтли, певицата и актриса Селена Гомес и още много модерни и много елегантни жени носят тези обувки.

„Не ми е присъщо да планирам такива неща“, казва известният дизайнер, намеквайки, че се интересува повече от изкуството на създаването на обувки, отколкото от собственото си стилистично наследство. „Аз създавам обувки, някои от тях стават по-популярни от други. Carolyne се предлага в много вариации, по отношение на материал, цвят и височина на тока. Нормално е, че се продава”.

Вдъхновен от американската дизайнерка, писателка и художничка Каролин Роем и родената във Венецуела стилистка Каролина Ерера, Бланик успява да събере, вече цели три и половина десетилетия, модерността и безупречния вкус на двете модни икони в изискана обувка, която говори много за стила на живот на притежателя си. „Каролин Роем е много елегантна жена и изискан клиент“, разказва Бланик за едната от двете си музи. „Мислейки си за нея, създадох тази обувка, характеризираща се със стил, който е вечен, точно като нейния.“


Всички носят: Вечните двуцветки на Chanel. Slingbacks, дами!



„Каролин Роем е много елегантна жена и изискан клиент“, казва Маноло Бланик за една от двете си музи (другата е Каролина Ерера), която вдъхновява създаването на модела тип прашка Carolyne (снимка Rabbani и Solimene Photography / WireImage). Rabbani and Solimene Photography

Дизайнерът, който прави своя дебют като сценограф, преди да се посвети ексклузивно на създаването на обувки, следвайки съвета на Даяна Врийланд през 1970-та, е безразличен към факта, че моделът slingback е обувка, чиято популярност е преживяла своите възходи и падения и която дори сякаш се движи срещу тенденциите, в сравнение със скулптурните модели, предложени от новото поколение дизайнери на обувки. „Тази обувка беше на мода през 30-те години на миналия век, споделя Бланик. - Винаги съм харесвал нейната семплост, така че реинтерпретирах модела първо в карамелено- крокодилско, а след това във всичките му останали версии".

Тези обувки са изключително ценени и заради способността си да правят силуета по-издължен. Днес моделът Carolyne се предлага в много широка гама от вариации (достъпни са и специфични модели за сватби), към които продължават да се добавят сезонни актуализации, за да са доволни клиентите: варианти с флорални апликации, прозрачни полка точки, деликатни мотиви с мъниста по върховете... Обща за всички модели е неизменно гладката и еластична задна каишка, която осигурява максимален комфорт по време на движение. Що се отнася до тока, има три налични размера: 5, 7 и 10.5 сантиметра. В момента струват между 750 и 1250 долара, като изобилието от предлагане, особено на фирмения сайт на Бланик е огромно.


Меган Маркъл, херцогиня на Съсекс, избра чифт Carolyne с дискретна украса на върха, за да посети, заедно със съпруга си, принц Хенри, ботаническата градина на Рабат, по време на държавно посещение в Мароко през февруари 2019 г. (снимка Тим П. Уитби / Getty Images) . Tim P. Whitby

Но, кои са елементите, които се комбинират, за да се създаде „вечна обувка“? "Няма рецепта за успех", казва Бланик, въпреки че изглежда има нещо като небесно вдъхновение, когато става дума за създаване на дълголетни модели. - „Класиката“ е чифт обувки, които жените винаги носят. Създал съм различни класики, просто Carolyne е една от тях.

Честит 35-ти рожден ден, Каролайн! 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.