Следва

Сватбата на най-красивата двойка в Испания: роклята, гостите, историята

Ще снимам: порно историите на Памела, Парис и Ким

Феномен, който можем само да разказваме 

Celebrities преди 2 години

"Правя по 10 000 долара на ден“, сподели Ларса Пипън, известната актриса от сериала Real Housewives, от Маями. Тя има предвид своя очевидно изключително успешен акаунт в OnlyFans, който описва като "изключително one-on-one съдържание“, извън това, което обикновено публикува в социалните мрежи. На Запад не е революционно, нито презрително, публична личност да се възползва от сексуалността си и съвсем фрийланс да припечелва по този начин. Това, което е уникално модерно за платформа като OnlyFans, е един ключов елемент: контрола.


Sex on the Set: 35 филма в пъти по-елегантни и интересни от порното


От началото на съвременната интернет култура бързо научихме, че съгласието трудно бива взето предвид онлайн. По-специално - знаменитостите са до болка лишени от поверителност и уединение заради въвеждането на нови начини на комуникация и цифровото съдържание. Независимо от източника - изображение или видео - известните нямат власт върху това, което разбираме за тях; контролът е невъзможен. "Нарушение“ е думата, която най-често се използва за описание на усещането, че нещо толкова лично става обществено достояние. Най-добрият пример за това са, разбира се, сексуалните записи на знаменитостите от последните две десетилетия. Преди компаниите за забавление за възрастни нямаха никакво право да разпространяват филм без съгласието на участниците, но порното в Интернет промени всичко. Източникът често е непроследим и от средата на 90-те до 2000-те години немалко знаменитости станаха жертви на "дивия запад" и на тази нова индустрия, създавайки ера, обсебена от улавянето на моменти, непредназначени за общественото око. Това изтичане на лични моменти се определя като "открадната сексуалност", освен потъпкване на правата и уронване на престижа, и става причина обикновените хора масово да се откажат от направените вкъщи секс видеа, което е супер модерно в съответния период, но това е тема за цял друг материал. 

Памела Андерсън

Генезисът на този феномен ни връща към 1996 г. - всички слушат "Макарена“, Бил Клинтън е преизбран, компютрите тъквмо проправят пътя си в домовете. Памела Андерсън и Томи Лий, са големи знаменитости, постоянно в гръмки заглавия заради скандалния им и пропит със секс, във всички смисли, живот. Сватбата и наркотиците в Канкун, диви партита и секс буквално пред очите на всички. Естествено, и тогава папараците са безкомпромисни, но истинската сексуална инвазия в живота на Пам и Томи се случва, когато дърводелецът Ранд Готие открадва сейф от дома на двойката (в който съхраняват секс запис), след като Лий отказва да плати откуп за взетото. Първоначално интернет се ползва само за продажба на копия на лентата, но в рамките на година видеото се превърща в едно от първите стрийминг видеа в интернет въобще - и записът е обществено достояние. Пионерът на интернет порното Сет Варшавски го излъчва за първи път, очаквайки правни последици и предлагайки само $250 000 на Андерсън и Лий, за да се приключи конфликтът. Тогава двойката прави катастрофална грешка - съгласяват се и приписват авторските права на Варшавски, вярвайки, че никой не се интересува от съдържанието в интернет.

Нищо такова. Много хора всъщност тогава вече имат интернет и преспокойно гледат порно клипа на Памела, циментирайки влиянието й в поп/порно културата завинаги. Както в съда на общественото мнение, така и в съдебните производства, мнозина оправдават нарушението поради статута на секссимвол на Андерсън и фактът, че тя често позира гола. Изглежда, всички напълно пренебрегват значението на съгласието при разпределянето на нейната лична собственост, поради факта, че и двамата са публични личности. Между другото, Памела Андерсън продължава да води такива битки днес, тъй като Hulu създаде и вече изпъчва Pam & Tommy, сериал, разказващ травматичната случка, без нейно разрешение или участие. Макар че звездата гласно изрази своето неодобрение на сериала и не отговори на молбата на актрисата Лили Джеймс да поговорят, докато се подготвя да я изиграе. През 2002 г. съдия отсъди на Андерсън и Лий по 740 000 долара, но отчетените 77 милиона в крайна сметка са направени от лентата само през първите 12 месеца.


Лили, aka Пам: изрядното превръщане на Лили Джеймс в Памела Андерсън за Pam & Tommy


Парис Хилтън

Парис Хилтън е на 15 години, когато всички гледат порното на Памела Андерсън и Томи Лий. Семейството й току-що се е преместило от Западното крайбрежие и живее в Waldorf Astoria в Ню Йорк. Много неща се случват във времето между 1996 и 2004 г., в културата и в личния живот на Хилтън. След само година в Професионалното детско училище в Ню Йорк, родителите й я изпращат в училището Provo Canyon, интернат за бунтовни тийнейджъри. В документалния си филм от 2020 г. This Is Paris тя разказва за насилието, което тя и нейните съученици претърпяват в училището физически, психически и емоционално, и изнася борбата си срещу тези училища в Конгреса - всичко за детството, травмите и много други лични неща на Парис - ТУК. Тя твърди, че ако не беше ходила в това училище, въобще нямаше да има връзка с професионалния покер играч Рик Саломон. Парис казва, че се поддава на натиска му да заснеме секс лента, която той пуска в интернет през 2004 г. под заглавието 1 Night in Paris, без нейно съгласие.

Още през 2003 г., Хилтън вече има завиден успех по телевизията с шоуто си The Simple Life. Съдебните дела започват година по-късно, първо от страна на Саломон срещу разпространителите на лентата и срещу семейство Хилтън - той твърди, че фамилия Хилтън е накърнила репутацията му с твърдения, че е експлоатирал дъщеря им. В крайна сметка той се отказва от делото и започва да разпространява лентата с Red Light District Video. Рик и компанията предлагат да платят на Хилтън дял от печалбата плюс 400 000 долара, но през 2013 г. тя споделя, че "никога не е направила и долар“ от порното си. По съвпадение (или жестока хрумка на съдбата) Парис и Рик се женят през 2007 г. ... и отново през 2014 г. (Четете още: Пети развод за Памела Андерсън, година след сватбата)

Ким Кардашян

През цялото това време Парис Хилтън поддържа приятелски и работни отношения с Ким Кардашян, която познава чрез Никол Ричи. През 2002 г., на ваканция по случай 23-ия си рожден ден, Ким заснема секс видео с тогавашното си гадже, R&B певеца Рей Джей, когото среща, докато работи за сестра му, певицата Бренди. Кардашян тогава е в постоянна близост с всякакви знаменитости и се появява в заглавия само благодарение на приятелствата си. И тя се появява в The Simple Life и става първата жена, папарашки снимана на среща с Ник Лейчи след раздялата му с Джесика Симпсън. Доста хора са убедени, че Андерсън и Хилтън реално пускат своите секс видеа за собствена полза, но никой не е по-набеждаван за съответното от Ким. От самото начало всички я смятат за отчаяна, критично жадна за слава - какъвто и да е случаят, порно клипът на Ким е предоставен на Vivid Entertainment през 2007 г., а твърденията са, че е закупен за 1 милион долара от неназован източник в същата година, в която Keeping Up With the Kardashians излиза за пръв път. В крайна сметка Vivid споделят видеото под заглавието Kim Kardashian, Superstar, което, на юридическо ниво, е възможно само ако авторските права бъдат предадени с все съгласието на главната героиня. Говори се, че Кардашян печели 5 милиона долара от съдебно дело с Vivid и получава възнаграждения от продажби и до днес. Тя генерира повече приходи от всяка друга celebrity sex tape някога и към днешна дата дори иронизира порно миналото си - ТУК.

Джим Макбрайд, собственик на уебсайта Mr. Skin, който описва, така да се каже, голотата на знаменитости както в театрални издания, така и в незаконни видеа, смята, че Кардашян е последната "успешна“ секс лента на знаменитост, слагаща края на ерата на търсените откраднати записи. Нуждата от такъв тип "продукти" естествено намалява с бума на социалните мрежи - всеки се снима гол и провокативен, а вездесъщият елемент на контрола е доста по-стабилен сега. За OnlyFens обещаваме да разкажем в отделен материал, но обобщаваме, че "пробиването със секс", поне в тази форма, няма тази сила, която имаше преди 20 години. Естествено, Памела, Парис и Ким са само най-яките примери (или жертви, никой не може да каже) на този културен феномен, а същата съдба споделят и фигуристката Тоня Хардинг, Колин Фарел, Хълк Хоган, Силвестър Сталоун, дори Дженифър Лопес и Кание Уест, видеата на последните обаче никога не стигат до интернет. 

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 9 часа

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.