Следва

Незабравимите кино костюми: бялата рокля на Шарън Стоун в „Първичен инстинкт”

„Нека видят“: защо Жаклин Кенеди не почиства окървавения си костюм на Шанел

Когато помислите за Джаки, какво е първото, което ви идва на ум? Най-вероятно прочутият й тоалет от шапка, бели ръкавици и костюм от туид на Шанел. Това облекло се превръща в синоним на самата Жаклин О., тоалетът на нейния живот. Но, лично за нея, това приказно розово се оказа символ на трагедията...

Celebrities преди 2 години

Няколко месеца преди това пътуване тя претърпява тежко раждане - бебето е мъртвородено. Първата дама на Америка изпада в тежка депресия, а президентът Кенеди плаче пред всички. „Джак, няма да мога да понеса, ако загубя и теб“, умолява Джаки съпруга си. Той, въпреки мъката си като баща, не спира да работи - той вече е в предизборна кампания за втори мандат. Джаки го следва, както обикновено. На поредното си пътуване двамата Кенеди са в Далас.

В този ден самият Джон моли жена си да облече розовия комплект Chanel, в който особено много обича да я вижда. Джаки го прави. Часове след като Air Force One каца в Тексас, президентът и първата дама вече се придвижват с кортеж из града. „Г-н президент, трябва да признаете, че Далас ви обича“, обръщат се асистентите към Кенеди. „Разбира се“, отговаря той. Няколко минути по-късно отекват изстрели, главата на Джон увисва встрани. Джаки се навежда над съпруга си и с ужас вижда, че белите й ръкавици потъват в кръв. Джон Кенеди умира в ръцете й. Тези секунди изглеждат безкрайно дълги на първата дама, за останалите са само миг. Същият ден вицепрезидентът Линдън Джонсън полага клетва като президент на САЩ на мястото на убития Кенеди, а Джаки застава до него в кървавия си костюм на Шанел.


Големите любовни истории: Джон и Джаки КенедиНатали Портман като Жаклин Кенеди

„Погледнах дрехите на г-жа Кенеди, които бяха изцапани с кръв, спомня си съпругата на Джонсън. - Едната страна на полата беше почти изцяло в кръв, а дясната й ръкавица беше втвърдена, втвърдена от засъхнала кръв, кръвта на съпруга й. Така или иначе, това беше трогателна гледка - безупречна жена, изящно облечена и изцапана с кръв. На Джаки беше предложено да се преоблече, но тя рязко отказа: „Не, искам да видят какво направиха на Джон“.

Джаки сваля фаталното облекло едва на следващия ден и го предава на майка си Джанет Аучинклос, която пък го дарява на Националната администрация за архиви и записи в Мериленд. Оттогава розовият костюм се пази там, непран, както пожелава вдовицата. Съхранява се при специални условия, сякаш замръзнал в деня на 22 ноември 1963 г. Подробностите за съдбата на тази дреха са ТУК

More Celebrities

Ако изглеждаш така на 74 по бански, значи си Вера Уанг

Celebrities преди 20 часа

Вера Уанг сподели нови снимки по бански. 74-годишната дизайнерка, която преди шест месеца призна, че поръчва от Макдоналдс всеки ден и обожава коктейли с водка, публикува в Instagram кадри, на които позира край басейна.