Следва

Всички носят: сценичното мини на Prada

Кич VS родолюбие: рускините, ножиците и Chanel

#ДосвиданияChanel, пълна глупост 

All fashion преди 2 години

Фактите: рускини съсипват дизайнерските си чанти Chanel в знак на протест към позицията на марката, че спира доставките в Русия и настоява руските граждани да подписват декларация при закупуване на артикули от чужбина, съгласявайки се да не носят бранда в родината си.  Модели, инфлуенсъри, всякакви представители на руската модна и бюти индустия се включват в "кампанията" срещу "русофобията" на френския бранд. Марина Ермошкина, ТВ звезда и актриса, каза: "Ако да притежавам Chanel означава да продам родината си, тогава не ми трябва Chanel" и прикани други рускини да направят същото, разрязвайки графитеносивата си чанта с нещо, което прилича на градинска ножица (?). От Chanel казват, че са принудени да спазват тази политика в унисон със санкциите, които Европейския съюз и Швейцария наложиха като официални спрямо пазара на луксозни стоки в Русия. Най-популярните жени, включили се в тренда, освен Ермошкина, са инфлуенсърът Виктория Боня и fashion DJ-ят Екатерина Гусева. 

Няколко мнения и мисли, които имаме по въпроса: честно, гледайки тези настървено агресивни жени, ни идва хем да се ударим по челата, хем да се разсмеем, хем да се отвратим още повече. Да, ясно е, че пропагандата в Русия е ужасяваща и смазващо силна, но не приемаме вариант, който оправдава тази толкова идиотска, в буквалния смисъл на думата, безпредметна демонстрация.

- Очевидно е, че госпожите с видеата са (били) жени със статут, възможности, луксозен живот, дори капка вкус, щом изначално са похарчили независимо как придобитите си средства за Chanel. Да си го кажем, всеки, който има пари и афинитет към качеството, харесва Chanel. При което възниква въпросът, драги "другарки", какво ще носите след войната? Ако въобще на пазара ви се върнат луксозните европейски и американски стоки, ще продължавате ли да "не продавате" родината си? И ще носите ли с охота етикет Made in Russia? В тази връзка, чакаме да изгорите всичките си Gucci, Prada, Alexander McQueen, Balenciaga, Bottega Veneta и Saint Laurent, да стъпчете своите Christian Dior, Fendi, Louis Vuitton и Givenchy, да сe откажете от  Tiffany и Celine, ритуално да разкъсате Diesel, Maison Margiela, Marni, Viktor & Rolf, Amiri и Jil Sander, ако притежавате такива и т.н. Можем да се закълнем, че това няма да се случи... Четете още: Всичко, което модната индустрия направи за Украйна и против Русия

Марина Ермошкина в Dior

Виктория Боня в Gucci

- Идва ни думата "малоумно", но да кажем неустойчиво за това действие. Първо, елементарно уважение към планетата, на която живеем (което опира до възпитание и самосъзнание и няма нищо общо с национален интерес, принадлежност и "родолюбие"), изисква да не се похабяват и потъпкват скъпи и качествени ресурси. Да, тук стилът на действието е "морален", но ни е направо смешно. Второ - girls, рублата в момента е равна на 0,013 щатски долара, нямаше да ви се отрази зле да продадете дизайнерската си чанта za 7-8 хиляди долара... 

- Никой сякаш не осъзнава, в тази мрачна, агресивна страна, че правейки това, увеличава стойността на Chanel артикулите и правят категорична реклама на бранда (а лоша такава няма, както знаем).

Бутикът Chanel в ГУМ

- Забелязваме как на някои от видеата чантите изглеждат твърде евтини за Chanel, а на други госпожите дори се свидят, заради което решават да се "разделят" с портмонето си, когато е напълно очевидно, че в гардероба си зад камера има артикули Chanel на стойност хиляди, хиляди долари. 

Още много може да се каже не само за тази кичозна безумица, но оставяме останалото на вас, споделете мнение в анкетата долу. Руската душа е тъмно място, както казва самият Достоевски.

Анкета

Това е...

More All fashion