Следва

Paco Rabanne с колекция от архивни рокли NFT, целта - опазване на наследството на марката

Oh, baby! Риана е корица на Vogue, цялото интервю >>>

Легендарна! 

All fashion преди 2 години

Ресторант Caviar Kaspia, кацнал на втория етаж на хаусман сграда с изглед към площад Мадлен в 8-ми район, сред най-шикозните парижки квартали, е фонът на Риана и корема й, звездите на американския Vogue за май 2022. На практика всяко важно име в историята на модата - Ив Сен Лоран, Джон Галиано, Том Форд, списъкът е безкраен - е било редовен клиент на ресторанта в един или друг момент. Култовото заведение е любимо свърталище и на Риана. Изминали са три години, откакто тя за последно е била в града. Признаваме обаче, че това дори не е моментът, който ни интересува най-силно днес, 12 април 2022, защото самата ТЯ, легендарната Риана, разказва на колегите от Vogue, ако не всичко, то много, за бременността (която тя избра да преживее по революционен начин в стилово отношение - четем ТУК, ТУК, ТУК, ТУК), любовта и свърх-вниманието, което, съвсем осъзнато, оказва на света и модерната култура. Четем Историята от преди минути >>>

В боди, ръкавици и обувки Alaïa и обеци Chopard

Екипът ни се появява на планираната среща близо до полунощ, мястото е оживено. Пространството притежава целия чар на интимен салон от 20-те години на миналия век, въпреки че в момента много от неговите елементи от Стария свят - стъклени шкафове, пълни със сребърни прибори от 19-ти век и порцелан от Лимож - са трансформираниq благодарение на двуседмичното пребиваване на Off-White тук. В знак на почит към покойния основател на марката Върджил Абло, който също е редовен клиент тук, син неонов надпис с думите "въображаема вечеря“ виси над бара, допълнен с кавички, запазената марка на дизайнера. Дори униформите на сервитьорите са заменени с елегантни Off-White лабораторни палта и маратонки Nike. Риана и нейният екип все още не са пристигнали - защото кога съобразяването с времето е било силната й страна. Тогава забелязваме, че домакинът ни подканва от другата страна на ресторанта. Оказва се, че Риана вече е тук, застанала в ъгъла сама, чака.

В палто Marc Jacobs, бикини Savage X Fenty, обувки Manolo Blahnik и обеци Chopard

"Знам, че полата ти е Джуня, но, момиче, мога ли да попитам какво е това дънково яке?“ - казва тя, когато интервюиращата се приближава до нейната маса. Нищо не убягва от взискателното око на Риана, особено когато става въпрос за мода. Казваме й, че якето също е Джуня, архивно парче от по-ранна колекция. "Добро е“, казва тя, кимайки одобрително. Тя се е свила в огромна парка в каки цвят с тънък тюркоазен костюм отдолу - визия, която разпознаваме от последното шоу на Стела Макартни. Обувките? 4-инчов ток, стилет. Както всички най-добри моменти в нейния стилов репертоар, тоалетът е изследване на противоположностите - секси, готино, изискано - и носено с характерната за Риана лекота. Всъщност, за много кратък момент, заради косата, откриваща лицето с хлабав кок, фино гланцирани устни и златен грим, почти пропускаме бременното коремче. "As much as it’s happening, it’s also not happening“, казва тя, потупвайки корема си, само частично видим над масата. "Понякога минавам покрай огледалото и си казвам: Оh, shit! 

Настаняваме се и тя ме убеждава да поръчам известното ястие на къщата: печен картоф, гарниран с хайвер, удоволствие, на което се наслаждава, преди да забременее. Тези дни, казва тя, нейният апетит е по-скоро за сладко, отколкото солено. "По принцип мразя десерти, но изведнъж някой се приближава до мен с покрита с шоколад поничка и завладява сърцето ми завинаги“, казва, кикотейки се. Мандарините също са й любими. Яде ги на дузини, поръсени със сол. Да, сол. "Трябва да бъдат със сол и само със сол, защото в Барбадос носим плодовете си в океана и ги накисваме, убеждава ни тя. - Повярвайте, наистина е страхотно".

Обеци Chopard и колие Boucheron

Очевидно е щастлива, че е тук в момента - колко много обича простия факт, че е навън в света. Тъй като тя и нейният партньор A$AP Rocky, 33, обявиха, че очакват дете в края на януари, 34-годишната суперзвезда прегърна времето си като бъдеща майка с неудържима радост от живота. "Отначало очаквах някаква магическа промяна, но наистина оставам това, което съм.” С други думи, "нито един от циферблатите не е обърнат наопаки“.

През последните две седмици тя промени нещо дълбоко в модата - сама (е, вероятно с помощта на стилиста си - бел. ред.) пренаписва правилата за обличане по време на бременност с удивителна стилова маневра, след друга, след друга. "Риана е толкова безстрашна, че за мен винаги е въпрос "Как да направим този тоалет смислен и показателен за това коя е тя?““, казва Уивър, стилистът й. 

В яке и пола Rick Owens

Излишно е да казваме , че интернет е почти безпощаден. Критиците определят стила й за неприличен. Как смее да е толкова гола и толкова бременна? Огромното мнозинство обаче посрещна момента с колективни аплодисменти. Ето една красива жена - богата, секси и силна, наслаждаваща се на творческата игра в модата - с или без корем. Специално за чернокожите бъдещи майки, това представлява внушаващ страхопочитание акт на предизвикателство. Във време, когато радостта от раждането на дете твърде често е засенчвана от една след друга геополитически кризи, нейната необуздана женска сила е жизнеутвърждаваща. "Когато разбрах, че съм бременна, си помислих: Няма начин да пазарувам в нито една секция за майчински дрехи. Съжалявам - твърде забавно е да се обличаш както си искаш. Няма да позволя тази част от мен да изчезне, защото тялото ми се променя." Когато повдигаме темата за дънките за бременни, тя завърта очи: те са нещо, което не би носила преди да забременее, тогава защо да ги носи сега? Разбира се, работата извън традиционните граници на бременния стил идва със своя дял от предизвикателства: "Знам, че стилистът ми буквално не спи, защото мерките ми се променят от час на час, казва тя. - Всъщност съм сигурна, че той ще поиска повишение съвсем скоро!“ А ако има един човек на планетата, който може да се справи с рисковете, които поема жена му в модата, това е Роки. 

В рокля Jean Paul Gaultier Haute Couture и обувки Alaïa

"Хората не излизат много лесно от приятелската зона с мен, казва Риана. - И определено ми отне известно време, за да разбера колко много го познавам и колко той познава мен, защото ние много добре знаем колко проблеми можем да стоварим един на друг.” Представяме си точно какви проблеми има предвид тя, спомняйки си срещата им на VMA през 2012 г., когато Роки се присъедини към Риана за изпълнение на нейния хитов сингъл „Cockiness“. По средата на представлението, докато танцуваха един до друг, той направи изненадващо кавалерски ход. "Хвана ме за дупето на сцената. Това не беше част от репетицията!, спомня си тя. - Мениджърът ми каза: „О, Боже, тя трябва да харесва този човек, щом позволява това!""


Големите любовни истории: Риана и A$AP Rocky


Всичко се засилва в COVID времената: "Той стана моето семейство по това време“, казва тя. Обикаляйки из страната с голям туристически автобус, те успяват да се измъкнат от блясъка на общественото око. "Обичам простите неща, но и големите приключения. Няма претенциозни глупости за моята марка, твоята марка, просто живеем, казва тя за съществуването им заедно. - Просто чувствам, че мога да направя всичко до него.“ Мама одобрява любимия: "Майка ми има много добър радар за хората. Тя първо наблюдава и след това пристъпва бавно. Предполагам, че и аз съм такава, казва Ри. - Има някои момчета, с които съм излизала, които тя дори не би погледнала до ден днешен. Но от първия момент бе очарована от Роки." Въпреки че е роден и израснал в Харлем, Роки има корени, датиращи от Барбадос: "покойният му баща емигрира от Карибския остров. Да го видиш в пространство, където си спомня баща си като момче, как върви по същите улици, по които е вървял баща му, как яде същата храна, каквато е ял баща му, беше наистина сърцераздирателно.”

В яке, слънчеви очила и ръкавици Dior, боксерки Savage X Fenty, боти Balenciaga; на манекена - рокля Off-White

Както всички останали по света, ние също сме любопитни дали те са планирали да имат бебе. "Планиране? Не бих казала. Но със сигурност не сме го избягвали. Не следя кога съм в овулация или нещо от този тип. Просто се забавлявахме“, казва тя. Риана предполага, че ще страда от сутрешно гадене като майка си, но засега е добре. Промените в настроението също са по-лесни за управление, отколкото е очаквала. "Готовех се за нещо безумно, защото знаех, че няма да мога да релаксирам както обичайно: не мога просто да отида и да пуша джойнт в момента. Бях приятно изненадана, че успях да се справя."

Риана никога не е била силна в планирането, така че е безрезултатно да я молим да предвиди как ще се справи с всичко - многомилионните империи за бельо и красота, музикалната кариера, младото семейство. "Балансът е едно от най-големите предизвикателства за мен и винаги е било така, казва тя. - Сега ще има друго човешко същество, което влиза в играта, но бизнесите ми няма да работят сами, няма да ги изоставя. Майка ми се справяше с нас тримата с по-малко ресурси, отколкото аз разполагам, така че мога да направя всичко, сигурна съм. Не знам точно как, но ще стане."

Рокля Alaïa

Относно музиката - в съзнанието й Anti все още стои като неин творчески еталон, "най-добрият ми албум до ден днешен“. Издаден през 2016 г. и прочуто отхвърлен от наградите Грами, албумът, който разрушава жанра, изпреварва времето си и е труден за следване. В момента обаче тя не се опитва да се състезава със себе си или с някой друг по този въпрос. „Гледам на следващия си проект съвсем различно."

Заедно с дънките за бременни, тя има списък с други правила, които не трябва да се правят при бременност, като се започне от погачата (baby shower). "Без късни закуска, без нюанси на руж и нищо във формата на животни“, казва тя и поклаща глава. Парти за разкриване на пола също не е в плана. "Попитах моя лекар дали нещо не е наред с мен, че не искам тези неща? Лоша майка ли съм? Не. Когато сме готови да кажем на света всичко за бебето, просто ще го направим." Тя все още не е купила дори чифт бебешки обувчици. "Толкова съм изостанала с всичко, казва с въздишка. - Още не съм купила нищо. Дрехи, играчки, абсолютно нищо". В този смисъл Роки има някакво предимство пред нея - като самопризнал се маниак по интериорен дизайн, той вече има идеи за детската стая. Риана обаче не е сигурна, че ще се възползват много от неговите хрумки. Тя си представя, че детето й ще спи в спалнята им, поне в началото.

Палто Saint Laurent, вериги Messika

Това е точният момент да я попитаме немислимото: Ами ако това дете, родено от най-стилната двойка в света, изобщо не се занимава с мода? "Не казвайте това! Току-що разбихте сърцето ми! - казва тя, избухвайки в смях. - Йо! Това е денят, в който ще имам проблем - ако детето ми не харесва модата? Как така?? Изнервям се!“ Ако има едно нещо, в което Риана е сигурна, то е, че малкият човек, който расте в нея, вече има своя собствена идентичност. Освен всичко друго, тя очаква с нетърпение да види света през неговите очи. "Той/тя ще ме научи на повече, отколкото бих могла аз да го/я науча. И искам точно това да се случи."

Идва време да се сбогуваме с Риана и майчинските й инстинкти вече се задействат. Когато си поръчвам Uber, тя ми хвърля разтревожен поглед - би предпочела да ме закара до вкъщи, ако нямам против. "Знаеш, че просто не е безопасно в този час (4 сутринта)". И наистина, как да споря с нея. Майката знае най-добре. 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.