Следва

Вероятна изневяра на A$AP Rocky - причина за раздялата с Риана

Детска игра: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Овен, знак по знак

Ето как динамичният, импулсивен - и на моменти нелепо конкуриращ се с всички знак, си пасва с всеки от 12-те знака на зодиака

Astro преди 2 години

Ако следвате някакви астрологични страници, блогове и сайтове, вероятно вече сте убедени, че всички Риби са шматки, че Стрелците са отчаяни фанатици, а Скорпионите са адски зловещи същества. Всеки знак е обект на прекалено обобщени, често негативни стереотипи в света на остроумните туитове и бързите миймове. Родените под кардиналния огнен знак Овен често се смятат за незрели, стремителни и егоцентрични. Но нека бъдем честни: всеки знак има своите силни и слаби страни. Ежегодно Овенът, управляван от Марс, планетата на действието, поставя начало не само на пролетта, но и на изцяло нов астрологичен цикъл, служейки като най-добрия пътеводител.

Родените приблизително между 19 март и 19 април - или които имат други планети от рождената си карта в Овен - са вродено атлетични и винаги готови да влязат в битка - независимо дали тя е за постигане на социална справедливост, за престижни резултати в житейския полумаратон, или да "спечелят" в спор за това кой сериал на Netflix е най-достоен за вечер с пица и бира на дивана. Овенът е човекът, който най-вероятно ще повдигне спорна тема на парти в опит да предизвика дебат. В крайна сметка, Овните виждат спора като чисто развлечение, стига разбира се да бъдат обявени за победители в него. Тези овнешки характеристики отразяват темите, засегнати от първия астрологичен дом, дома на Аз-а, който отговаря за физическото тяло, външния вид, ранния живот/детството и темперамента.

via GIPHY

Ако сте също толкова свободолюбиви, ориентирани към действия, бързи и активни, вероятно ще си пастете с Овена. Както винаги, отбелязваме, че Слънчевият знак е само една част от наистина сложен, нюансиран пъзел, известен като натална или рождена карта, в която си струва да надникнете, за да видите кой дом се управлява от Овена и дали имате някакви планетарни разположения, които ви свързват със този знака.

Ето и любовната съвместимост на Овена с всичките 12 знака на зодиака.

Съвместимост между Овен и Овен - перфектно, но рисково

Двама огнени, динамични, атлетични Овни могат да се превърнат не просто в най-добрия, но дори в най-страхотния дует за каквото и да е - от импровизирано пътуване до току-що организиран мач по двойки. Но тъй като и двамата имат тенденция да бъдат по-скоро ориентирани към себе си и твърде конкурентни, това също е съюз, който може да се окаже твърде сложен да менажиране.

Съвместимост между Овен и Телец - несъвместим ритъм

Фиксираният земен знак Телец е в полу-секстил, или на един знак отстояние от Овена, което създава леко безпокойство. Предпочитайки да се движи бавно през живота, попивайки информацията през всичките си пет сетива, Телецът може да допусне, че Овенът е твърде бърз, докато от своя страна Овенът да бъде разочарован от мъчителномудното темпо на Телеца и желанието му да се придържа към опита и към изпитаните преживявания, неглижирайки новите. Но ако са отворени да виждат света през очите на другия, Овенът ще помогне на Телеца да се измъкне от утъпканите коловози, а Телецът ще покаже на Овена как да забавя темпото и да бъде по-присъстващ тук и сега.

Съвместимост между Овен и Близнаци - идеално съвпадение

Овенът и Близнаците, променлив въздушен знак, са класически съвместими (традиционно въздушните и огнените знаци се разбират чудесно), образувайки приятелски секстил, което на езика на астрологията означава, че са на два знака един от друг. Овенът и Близнаците се обединяват около факта, че и двамата обичат да правят нещата бързо, игриво и безгрижно. Заедно те ще планират спонтанни пътувания, ще се гледат и подкрепят, постоянно ще копунясват и ще се изживяват като перфектните социални пеперудки.

Съвместимост между Овен и Рак - трудно, но не невъзможно

Ракът, кардинален воден знак, и Овенът са в квадратура или на три знака един от друг, което може да бъде предизвикателен - или в най-добрия случай - активиращ ъгъл. И двата кардинални знака са мислители, виждащи голямата картина, и превъзходни инициатори, но ще се нуждаят от доста работа и поддръжка, когато става въпрос за следване на другия. Те могат да обединят усилията си и да се заемат с мащабни проекти по смел и отговорен начин, но докато и двамата са естествени лидери, сладката, замислена чувствителност на Рака може да влезе в конфликт с огнения, бързо развиващ се конкурентен Овен. Зачитането на емоционалния процес на другия е неразделна част от създаването на щастлив съюз между тези два знака.


Тропикът на Рака: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Рак, знак по знак


Съвместимост между Овен и Лъв - йес!

Лъвът, фиксирани огнен знак, и Овенът са в тригон или на четири знака един от друг, което обикновено е доста хармоничен ъгъл. И двата огнени знака са авантюристи, подтикнати от Фортуна да правят големи ходове, за да си гарантират, че техните амбициозни визии ще станат реалност. Те също така са конкурентоспособни и предпочитат да се движат бързо през живота. Въпреки това, тъй като и двамата са доминиращи и се стремят да диктуват, те ще трябва да се научат как да се редуват, за да си осигурят хармония.


Цар Лъв: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Лъв, знак по знак


Съвместимост между Овен и Дева - по-скоро не

Девата, променливият земен знак, и Овена са в куинкункс, на пет знака един от друг, което е неудобен, объркващ ъгъл. Докато Овенът е импулсивен и състезателен, Девата е прекомерна и чувствителна, така че двамата на първо четене може да почувстват, сякаш просто нямат много общо помежду си. Овенът обаче уважава способността на Девата да организира и създава ред и правила, докато Девата може да намери способността на Овена първо да действа, а след това да мисли, за магнетична и хипнотизираща, така че в крайна сметка двамата може да се вдъхновяват взаимно.


Деметра: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Дева, знак по знак


Съвместимост между Овен и Везни - всичко или нищо

Везните, кардиналният въздушен знак, са шест знака след Овена, което астролозите наричат опозиция. Тази двойка или ще се чувства като двете страни на една и съща монета, или сякаш говори на напълно различни езици. Управлявани от Марс, бога на войната, Овните са диви и ще започват битки и спорове за забавление, докато Везните, управлявани от любящата и хармонична Венера, избягват всякакъв вид конфликти на всяка цена. Но и двамата са инициатори, обичащи забавлението, така че ако освободят място за противоположната природа на другия, те могат да създадат динамичен екип.


Крехко равновесие: Най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Везни, знак по знак


Съвместимост между Овен и Скорпион - интересно...

Овенът е в куинкункс, или пет знака преди неподвижния воден знак Скорпион - един от по-странните, по-неудобни ъгли в астрологията. Основното нещо, което тези двамата споделят, е техният управител: огненият, ориентиран към действие, динамичен Марс, което означава, че и двамата нямат проблем да преследват това, което искат, но също така да изпуснат нервите си (Скорпионът обикновено по ужасяващо хладен, пресметлив начин, а Овенът със спонтанен крещящ маниер). Ако говорим за любовна връзка, Овенът е безгрижен, игрив, детински и донякъде незрял, докато Скорпионът търси интензивна интимност, преданост и трансформация. Въпреки това, тези двамата биха могли да се възпламенят бързо и след това да осъзнаят, че ще отнеме много работа, за да останат в синхрон.


Queen of the Desert: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Скорпион, знак по знак


Съвместимост между Овен и Стрелец - идеално съвпадение

Стрелецът, променлив огнен знак, е в тригон или четири знака след Овена, а тази позиция може да бъде основа на една от най-естествените, приятни, добре съчетани двойки в зодиака. И Овенът, и Стрелецът са ориентирани към действие, лесно се запалват и ентусиазират да извлекат максимума от живота. Единственото място, на което могат да се сблъскат, е по отношение на темпото. Овенът е импулсивен, бърз и понякога предпочита преките пътища, докато стрелецът иска да събира информация, да задава трудни въпроси и да се настройва философски. Но като цяло тези два огнени знака създават динамичен дует.


SAGa на любовта: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Стрелец, знак по знак


Съвместимост на Овен и Козирог - не препоръчваме

Козирогът, кардинален земен знак, управляван от строгия Сатурн, е три знака преди Овена, образувайки квадрат - един от най-напрегнатите, макар и най-активиращите ъгли в целия зодиак. И двамата са родени първенци, които обичат да поемат инициативата в предизвикателни проекти. Те са двойката-синоним на мощност, която няма проблем да премести планини, но природата на Овена е да поема всяко предизвикателство бързо и яростно, докато Козирогът би предпочел да изчака, да анализира и накрая да предприеме една единствена практична и решителна стъпка в точния момент. Но ако тези двамата успеят да синхронизират темпото си, със сигурност ще бъдат неудържими.


Тропикът на Козирога: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Козирог, знак по знак


Съвместимост на Овен и Водолей - обещаващо партньорство

Фиксираният въздушен знак Водолей е два знака преди Овена, което образува приятелски секстил, създавайки лека и непринудена връзка. И двамата са свободолюбиви, независими и устремени да се реализират по свой собствен начин, но тъй като Водолеите са малко по-чувствителни и човечни от Овена, а Овенът от своя страна е по-отворен, има много неща, които двамата могат да научат един от друг. Овенът бързо ще скочи върху всяко мащабно начинание, за което двамата мечтаят, докато Водолеят може да осигури последващото действие.


Stranger in the Alps: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Водолей, знак по знак


Съвместимост между Овен и Риби - ин и ян

Променливият воден знак Риби е в полусекстил или един знак преди кардиналния огнен знак Овен, което може да бъде доста неудобно. Овенът е независим първооткривател, който се стреми да се реализира, а Рибите се движат по течението, предпочитайки да видят какво носи приливът. Овните биха предпочели да се справят с въпроси, които са точно пред тях, докато Рибите не могат да не са наясно с подтекста, психологическите аспекти и базовите емоции. Връзката им представлява нескончаемо бутане и дърпане между първия знак на зодиака и последния. Но ако двамата са отворени за гледната точка на другия, Овенът ще помогне на Рибите да се самомотивират, а Рибите ще вдъхновят Овена да забави темпото и да се докосне до тяхната интуиция.


Просто плувай: най-готините и най-проблемни партньорства на зодия Риби, знак по знак


 

More Astro