Следва

Ваканцията на известните: Джон и Криси с децата - кеф ти Хаваи, кеф ти Калифорния

Господарката на кристалните обувки: коя е Амина Муади и защо звездите я обожават

Звездният дизайнер Амина Муади е в центъра на скандала: западните таблоиди съобщават, че именно тя е причинила раздялата на рапъра A $ AP Rocky и бременната Риана, с която момичето има топло приятелство от дълго време. Докато феновете на двойката очакват с надежда опровержение на тази новина, ние решихме да припомним с какво стана известна светската дива и как успя да спечели любовта на всички големи световни звезди.

Celebrities преди 2 години

Всеки дизайнер, който реши да създаде емблематичен чифт обувки, се опитва да намери някакъв чип, който може да се определи като негов подпис. Christian Louboutin е известен със своите алени подметки, Manolo Blahnik - с разпознаваемите кристални катарами. Напоследък към редицата значими производителите на обувки, чиито творения могат да бъдат незабавно разпознати сред стотици чифтове в магазините, се присъедини Амина Муади, парижки дизайнер, която направи големия пробив през 2019 г., печелейки наградата Най-добър обувен дизайнер на годината (обувният Оскар в света на модата).


Дизайнери за следене: жените, творящи за жени


Тина Кунаки и Амина Муади

Амина придоби популярност благодарение на ярките, необичайни и дори ексцентрични обувки, щедро обсипани с кристали, пайети и вериги. Завръщането на шика от 2000-те изглежда съвсем логично: именно този стил успя да завладее света след доминацията на Snickers и безкрайния минимализъм от 90-те. Най-разпознаваемото в моделите на Амина Муади е необичайното пирамидално токче. Според дизайнера именно тази форма придава на обувката елегантност, подобно на класическото стилето, като едновременно обещава стабилност чрез разширяващата се надолу платформа.


Вероятна изневяра на A$AP Rocky - причина за раздялата с Риана


Линията включва и обувки на модерната Пепеляшка - прозрачни островърхи сандали с голяма бижутерска катарама. „Исках да направя женствен ток, който да изглежда свеж и да не те кара да жертваш комфорта, споделя Амина. - Проектирах го и отлетях до Венеция, където направихме токчето за един ден с моя техник, след което се върнах в Париж. В крайна сметка го приложих към повечето модели в колекцията. Тогава не знаех как хората ще реагират, но е факт, че много им хареса - първата колекция се разпродаде за един ден в повечето търговски обекти."

Ексцентричните токчета на Амина Муади станаха хит сред знаменитости като Кендъл Дженър и Риана, както и много модни влиятелни личности. През март 2020 г. марката пусна капсулна колекция с онлайн магазина MyTheresa, която беше разпродадена моментално. Този факт е особено изненадващ, тъй като през 2020 г. никой от нас не беше в настроение за купон: в света беше обявена пандемия, носехме обемни качулки, маратонки и чехли, а обсипаните с камъни и кристали стилети бяха пробвани само за разходки до кофата за боклук или най-близкия магазин.

Известно време мис Муади работи в списания и успява да изгради кариера като стилист в L'Uomo Vogue и GQ, за да изследва света на модата отвътре, преди да изпълни мечтата на живота си. Амина решава да тръгне по стъпките на легендарните дизайнери и заминава за Ривиера дел Брента - района с най-големите и престижни италианските фабрики за обувки, за да научи занаята. Става съосновател на първата си марка Oscar Tiye (която, между другото, също бе популярна сред звездите). След това Муади се премества в Париж, където заедно с френския кутюрист Александър Вотие стартира собствена линия обувки. Именно тази комбинация от традиционни техники, запознанства с най-влиятелните модни експерти и свободния полет на въображението на Амина поставя основата на разработването на необичаен дизайн на обувки, които абсолютно винаги се оказват разпродадени.

Каква е тайната на успеха на марката? Като за начало, одобрението на A-списъка. След като пуска колекцията си, изгряващата дизайнерка веднага хваща окото на Риана. Предприемачът, чиито модни начинания винаги предизвикват фурор, кани Амина да проектира обувки за нейната марка Fenty - разбира се, успехът отново е огромен.

По-късно гръмна още едно неочаквано сътрудничество – заедно с рапъра ASAP Rocky, Амина пусна капсулна колекция обувки в разпознаваемия си стил, а дългогодишната й приятелка Тина Кунаки стана лице на рекламната кампания.

Освен цяла поредица от звездни почитатели в лицата на Роузи Хънтингтън-Уайтли, Хейли Бийбър, Кендъл и Кайли Дженър и Дуа Липа, кралицата на Йордания Рания се оказа в редиците на феновете на Амина Муади - високопоставената дама сложи чифт лилави обувки на ток за дипломатическо посещение в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет II. За световноизвестния дизайнер одобрението на кралските кръгове вече не е толкова важно, предвид че целият свят носи творенията й, но, разбира се, е приятно.

Обувките на Amina Muaddi изглеждат еднакво добре в Бъкингамския дворец, на яхта в Сен Тропе и на парти в Монако. И може би точно това е основната тайна на успеха на Амина: независимо какво се случва в света - пандемии, войни и т.н., ние по природа, като социални същества, винаги ще мечтаем за празник и забавление (за предпочитане в нов чифт искрящи обувки).

 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 2 дни

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 2 дни

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.