Следва

"Нашта" система 4-2-4: как постигаме фантастичния тен на корейките

Два Chanel-a за прическа: салон в Москва приема чанти вместо рубли

Подстригване в Москва струва средно 40 долара, една чанта Chanel (втора ръка) струва 7-8 хиляди долара... 

Beauty News преди 1 година

Руски столичен салон за красота започна да приема чанти Chanel вместо, съобщава Gazeta.ru. Сега рускините-родолюбки могат, вместо да унищожават чантите си, да използват луксозните си аксесоари като вид депозит - служителите на салона оценяват чантата, обявяват цената, на която са готови да я приемат, и ако клиентът се съгласи, се предоставят услуги за тази сума. Салонът вече обяви "кампанията" в своя Instagram (нищо, че социалната мрежа е собственост на Meta, които се смята за "екстремистка организация" от Руската федерация).

Безумната идея за въвеждане на алтернативна "валута" хрумва на персонала на салона, когато един от клиентите забравя банковата си карта вкъщи - а Apple Pay вече не работи поради санкциите, наложени на Русия - и тогава тя предлага своята чанта Chanel. Други посетители на салона, след като научават тази история, също се заинтересуват от този начин на плащане - сега в колекцията на салона вече има четири чанти. Ресто няма, но, спокойно, обменът стил два Chanel-a за прическа е достатъчно оптимизиран - друг клиент предлага да замени чантата си за друга и да си направи няколко процедури за разликата в пазарната стойност между тях, разказва Екатерина Рязанова, генерален директор на салон Elysion. 

Съвсем скоро Chanel беше в центъра на скандал заради отказа си да обслужва руснаци в бутици в чужбина. Всичко за идиотската реакция на руските инфлуенсъри е ТУК, а новото 20 ни се струва точно като куха суета, неплатежоспособност и стратегия за преподаване и припечелване... 

More Beauty News