Следва

Мъжествено разкопчан: не сте виждали Еманюел Макрон така

Не разхищавай, мисли, щади: взимаш 7, плащаш 10 яйца, остатъкът - за кауза

Hellmann’s Bulgaria стартира благотворителна инициатива с лимитирана серия кутии „Добрите яйца“ в подкрепа на Българска хранителна банка. Кампанията цели да привлече общественото внимание към темата за разхищението на храна и се осъществява в партньорство с Яйца „Ангелов“ и търговска верига „Фантастико“

Food преди 1 година

В каузата си за намаляване на разхищението на храна Hellmann’s Bulgaria стартира инициативата „Добрите яйца“. В нея усилия обединяват ферма за яйца от свободно отглеждани кокошки „Ангелов“, верига супермаркети „Фантастико“ и Българска хранителна банка - единствената организация у нас, която се грижи за намаляване на изхвърлената храна и разпределението ѝ към нуждаещи се.

Кампанията, под мотото „Добрите яйца не остават“, цели да насочи вниманието на потребителите към проблема с тоновете храна, които се изхвърлят ежедневно. Според международни проучвания 30% от годната храна отива на боклука. По време на празничните дни този процент нараства още повече, тъй като хората са склонни да пазаруват повече храна. Именно заради това Hellmann’s Bulgaria обръща внимание на този глобален проблем, стартирайки благотворителната си кампания седмица преди Великден.

В периода от 15 април до 25 май в 20 от супермаркетите на ФАНТАСТИКО ще се продава специална лимитирана серия от 5000 кутии яйца с кауза. Потребителите ще заплащат 10 яйца, a ще получават 7. Стойността на трите липсващи, но заплатени яйца, ще бъде дарена на Българска хранителна банка. Всеки от партньорите в благотворителната инициатива - Hellmann’s Bulgaria, „Ангелов“ и ФАНТАСТИКО, ще дари същата сума, каквато е общата събрана сума, дарена от клиентите на търговската верига.

С кампанията си Hellmann’s Bulgaria обединява бизнеса и индивидуалните потребители в обща кауза, която засяга всички. В подкрепа на инициативата се включват Мария Силвестър, Маги Джанаварова, Крис Захариев и Лора Капустина, които също вярват, че, преосмисляйки отношението си към храната и най-вече към нейното разхищение, всеки става носител на промяната.

Защото по-доброто бъдеще и справедливото разпределение на ресурсите е важно за всеки един от нас. Само с три яйца по-малко можем да дарим повече.

Ще разпознаете специалната лимитирана серия от продукта по надписа „ДОБРИТЕ ЯЙЦА“ в супермаркети ФАНТАСТИКО в гр. София. Повече информация за кампанията и обектите, в които може да закупите лимитираната кутия „Добрите яйца“, може да намерите тук: https://bit.ly/37wGZ4J

Следете за още новости около кампанията в социалните мрежи на Hellmann’s Bulgaria.

More Food