Следва

Малко ала 90-те: Джулия Робъртс рекламира новия сериал Gaslit в два костюма - като бананово смути и още един

Грижа, добрина, човечност: BILLA и българските НПО-та като пример

Be good, be happy 

All About Life преди 1 година

Удоволствието да влезеш в хубав, уреден, спокоен, чист и богат на избор търговски обект е немалка част от деня ни, признаваме. Знаете, че пазаруваме в BILLA, причините са ясни, ако поне веднъж сте си говорили с нас или ако сте чели рубриката ни Face to Face, това интервю с много готиния пицар Юсмен или обяснението ни в любов към BILLA на бул."България": райско място за пазар! Днес добавяме в кошницата или количката още капка емоционалност и сантимент, насочвайки поглед отвъд белите рафтове, свежите плодове и зеленчуци, усмихнатия персонал, разумните цени, вкуса, избора и позитивното преживяване - BILLA, като верига с над 20 години присъствие на нашия пазар и над 141 магазина и в 40 града се развива като компания, която ясно съзнава, отговорността си към хората и тяхното благосъстояние. Основен фокус в политиката им е подпомагането на обществено значими каузи фокус върху хората в неравностойно положение, двойките с репродуктивни проблеми, децата, лишени от родителски грижи, а предвид ситуацията в момента, и украинските бежанци в страната. Затова веригата се стреми да ангажира все по-голяма част от нас, своите верни клиенти, с каузи и да инвестира усилия и средства в създаването и развитието на трайни партньорства с обществена стойност.

Разказваме накратко какво прави BILLA и как се включваме, защото Доброто е красиво и освен да го правим, трябва да говорим за него - заразително е!

BILLA и Български червен кръст

BILLA има дългогодишно партньорство с "Български Червен Кръст“. Организацията превръща акта на дарение в нещо бързо и лесно, което можем да изградим като свой навик, докато пазаруваме. В инициативата "Купи и дари“ взимаме участие, купувайки продукти от първа необходимост за хора в нужда, които оставяме в специално обособени пазарски колички поставени на входовете на магазините BILLA.

Само през изминалата година кампанията е събрала над 23 тона трайни хранителни продукти на стойност близо 68 000 лв, които са разпределени сред над 6100 индивидуални бенефициенти и хора, настанени в 48 социални институции.

BILLA и Съюза на слепите в България

Над шест години компанията активно си партнира със Съюза на слепите в България. От началото на партньорството си досега, BILLA прави реалност редица успешни инициативи заедно с организацията в подкрепа на незрящите, за промяна на обществените нагласи към тях. BILLA е първата верига в страната, която въвежда корпоративна политика за асистирано пазаруване за клиенти, които имат нарушено зрение и през 2019 и 2020 г. дарява общо 23 251 лв., с които са закупени помощни технически средства за 135 незрящи хора в страната. Подхождайки с отношение към технологиите и времето, което прекарваме онлайн, BILLA отделя още 5 000 лв за финансиране на заснемането на обучително видео по брошурата за незрящи на сдружението - "Когато сте с хора без зрение“.

BILLA и Фондация "Искам бебе"

Темата за двойките с репродуктивни проблеми и ниските нива на раждаемост в България е изключително важна в социален и личен план. BILLA не остава безучастна към нея и стартира съвместна инициатива с Фондацията през 2016 г. под надслов "За повече деца в България“. Повече от 70 двойки са получили необходимия финансов ресурс за ин витро процедури и шанса да са една крачка по-близо до мечтата за дом, изпълнен с щастие и детски смях. Само през изминалата 2021 г., когато BILLA България отделя над 51 000 лева, 27 двойки получават възможност да се доближат до мечтата си, а нови 11 бебета осмислят дните на своите родители и близки.

BILLA и организациите, работещи с деца и малцинствени групи

От 2012 г. BILLA работи успешно и отдадено с фондация "Конкордия България“, която осигурява социална подкрепа в областта на образованието и трудовата заетост на уязвими малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване. През 2021 г. BILLA дарява 16 000 лв. в полза на дейностите на Детска къща „Конкордия“, които насърчават допълнителното образование, социални умения и комуникация, здравна и психологическа подкрепа на уязвими и малцинствени групи, чиито представители живеят в условия на бедност и социално изключване.

Веригата работи и с организацията за социално развитие "SOS Детски селища България“. Сумата от последното дарение в размер на 13 000 лева обезпечава нуждите на 63 деца от 0 до 18 години в приемни семейства от 6 града в страната.

За добрите дела наистина трябва да се говори. Но и не само - за тях трябва да се пише, трябва да бъдат помнени, преповтаряни и популяризирани, в това вярваме искрено. В края на февруари BILLA България публикува своя четвърти Доклад по корпоративна отговорност, който представя основните резултати и напредък в сферите на корпоративната отговорност и устойчиво развитие. Следим и очакваме, защото сме част от благотворителните акции на веригата от години, защото се радваме на усмивките и помощта, и защото това ни мотивира да продължим да пазаруваме в BILLA освен заради самото пазаруване, но и заради Хората и правилните действия!

BILLA работи също да намаляването на хранителните отпадъци съвместно със Столичното предприятие в Хан Богров, развива инициативи за енергийна ефективност, подкрепя рециклирането на дрехи, разделното събиране на отпадъци и отговорно отношение към природните ресурси, и още много, ТУК.

More from View Sofia

Новите family portraits на кралското семейство редом до старите

Celebrities преди 1 година

Чудесните кадри на Катрин и децата й, част от Коледната им фотосесия, са повече от сладки и този път идват по случай Деня на майката, който Великобритания отбеляза на 19 март. Определено светът обича Кейт Мидълтън и нейните принцове и принцеси - Джордж, Шарлот и Луи - след публикуването на кадрите заваляха стотици хиляди възторжени реакции  

Тя интервюира Него: оптимистичен наръчник за щастлив брак от Ивет и Бенджамин Кинг

Love преди 2 години

Противно на общоприетото схващане, децата могат да донесат щастие в брака. Ивет Кинг интервюира повече от сладко съпруга си от 12 години - Бенджамин Кинг по покана на Vogue. Следва наистина приятна и полезна история от първо лице, многествено число за меда и жилото на брака. Изводите - малкото е повече, няма начин да няма начин, увереността е половината от успеха и пр. Четем >>> 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 20 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.