Следва

Много бременна с трето, Адриана Лима изгря на модния подиум за Wang

Без Русия и Беларус на тенис турнира "Уимбълдън" - подкрепяте ли?

Уимбълдън напредва с намерението си да забрани на руските играчи да се състезават.

All About Life преди 2 години

Руските тенисисти ще бъдат отстранени от третия турнир от Големия шлем за сезона в отговор на руската инвазия в Украйна.

All England Club, организаторът на турнира Уимбълдън, ще стане първата тенис организация, която категорично не допуска присъствието на руснаци.

ATP и WTA Tours и Международната тенис федерация позволиха на играчи от Русия и Беларус да продължат да се състезават, но им бе забранено да показват националните си флагове или да звучат химните на страните.

Англия предприе по-строги мерки от останалите в различни спортове, като Гран при на Великобритания забрани на руснака Никита Мазепин да участва, като го направи в противоречие с решението на FiA.

Русия и Беларус вече имат забрана за отборни тенис състезания като Купа Дейвис и Купата на Били Джийн Кинг.

Решението ще попречи на световния номер 2 и настоящ шампион на US Open Даниил Медведев и световния номер 8 Андрей Рубльов да участват в жребия на Уимбълдън при мъжете. Санкциите ще засегнат още руснаците Карен Хачанов и Аслан Карацев и беларусина Иля Ивашка, всичките в топ 50 на световната ранглиста. 

Рубльов влезе в заглавията миналия месец, когато написа „без война, моля“ на обектива на телевизионна камера, след като спечели мач в Дубай и стана първият спортист, който се противопостави публично на действията на своята страна. 

От страна на жените, Анастасия Павлюченкова (№ 15 в ранглистата), Дария Касаткина (№ 26) и Вероника Кудерметова (№ 29) ще са сред засегнатите от решението. Същото важи и за Людмила Самсонова. Споменаваме само играчите в топ 50 в света в момента. 


Анастасия Павлюченкова

Решението за забрана на Беларус, която показа политическа подкрепа за руския президент Владимир Путин, не бе взето до днес, но, според източници от организацията на турнира, на практика вече е факт. Две от най-високо класираните тенисистки при жените, Арина Сабаленка (№ 4) и Виктория Азаренка (№ 18), са родом от Беларус.

Няколко издания по-рано съобщиха, че представители на британското правителство са в преговори с Асоциацията по тенис на трева и обмислят въвеждането на забрана за руски спортисти на Уимбълдън. Намерението вече е реалност, а вашето мнение очакваме в анкетата ни най-долу >>>,  

Британският министър на спорта Найджъл Хъдълстън каза през март, че „абсолютно никой, който се състезава под знамето на Русия, не трябва да бъде допускан или допуснат“ във Великобритания, като изказа идеята, че руските спортисти следва да бъдат проучвани относно степента им на лоялност към Путин.

Тенис турнирът Уимбълдън започва на 27 юни.

Анкета

Приемате ли забраната за участие на тенесисти от Русия и Беларус на Уимбълдън?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.