Следва

Престижно международно жури отличи най-добрите дигитални кампании в страната на IAB MIXX Awards 2022

Първата ракета на света Новак Джокович за отстраняването на рунаците от "Уимбълдън": "Лудост"

Първата ракета на света, сръбският тенисист Новак Джокович, коментира отстраняването на руски и беларуски тенисисти от турнира Уимбълдън заради войната на Руската федерация в Украйна. Това стана известно вчера, веднага след като организаторите обявиха, че блокират достъпа на руски и белоруски тенисисти до турнира в Лондон.

 

 

All About Life преди 1 година

Джокович разкритикува решението на организаторите и го нарече лудост, въпреки факта, че самият той осъжда войната, включително заради конфликта, който преживява в Сърбия през 1999 г. когато е още дете. 

Все пак не мога да подкрепя решението на организаторите на "Уимбълдън", смятам го за лудост. Тенисистите нямат нищо общо с войната. Когато политиката се намесва в спорта, това не може да доведе до добри резултати, каза той по време на пресконференция на турнира ATP-250 в Белград. 

Новак Джокович в момента е актуалният водач в ранглистата при мъжете. Четете още: "Нямам никакво намерение да се ваксинирам, дори това да ми струва трофеи", каза Джокович пред BBC 

Руските тенисисти Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Анастасия Павлюченкова, Дария Касаткина, Вероника Кудерметова, Людмила Самсонова и Екатерина Александрова бяха отстранени от турнира "Уимбълдън". Самият турнир ще се проведе във Великобритания от 27 юни до 11 юли.

More All About Life