Следва

Най-специалната рокля и обеците на Лейди Ди: съвършената Кейт Мидълтън в Уестминстър

Илон Мъск купи Twitter за 44 милиарда долара

Милиардерът и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск окончателно реши да купи социалната мрежа Twitter. Сделката на стойност 44 милиарда долара бе потвърдена вчера, както съобщава Ройтерс.

 

 

Celebrities преди 1 година

Мъск обяви желанието си да придобие Twitter и да го превърне в еднолична частна компания на 4 април, след като купи 9,2 процента от акциите, ставайки най-големият акционер в компанията. 

Вчера Twitter Inc. обяви, че е сключила окончателното споразумение за придобиване от едноличната компания на Илон Мъск на всичките си акции на цена от $ 52,2 за акция. Общата сума на сделката се оценява на около 44 милиарда долара. 

Главният изпълнителен директор на Twitter Брет Тейлър добави, че решението е "най-добрата перспектива за акционерите на Twitter".

Мъск по-рано сподели искреното си желание да придобие Twitter не за печалба, а в името на свободата на словото, като разкри намеренията си да направи важни промени в дейността на компанията. На първо място, те ще засегнат модерирането на публикуваното съдържание: преди социалната мрежа често беше критикувана за цензура. Припомняме, че общественото недоволство миналата година бе предизвикано от пълното блокиране на акаунта на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Освен това Мъск възнамерява да се бори със „спам ботове“ и фалшиви акаунти.


Ръкопашен бой: Илон Мъск предизвика Путин, залогът е Украйна


Свободата на словото е основата на функционираща демокрация, а Twitter е цифровият площад на града, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството. Twitter има голям потенциал - с нетърпение очаквам да работя с компанията и общността на потребителите, за да го разгърнем, каза Мъск след анонсирането на сделката.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.