Следва

Месечен ХОРОСКОП - Май 2022

Бриджит Макрон, отдадената, или как скептична Франция възприе съпругата на президента и й даде втори мандат

Колкото по-уверено се заявява Еманюел Макрон на политическата арена, толкова по-очевиден е фактът, че зад всичките му победи стои не само работата му, но и делото на Бриджит Троние, жената, която го вдъхновява ежедневно. Русата красавица е неотлъчно до амбициозния Еманюел вече четвърт век. 

 

преди 1 година

Точно преди избора на съпруга си Еманюел Макрон, 64-годишната тогва  Бриджит Троние шеговито отбеляза в интервю, че разчита именно той да спечели изборите през 2017 г.: „Все пак, след 6 години ще стана на 70“. Съпругата на Макрон никога не е крила личните си амбиции: след изборите, които, разбира се, нейният Емануел ще спечели, тя възнамерява да положи основите за бъдещата официална позиция на първата дама на Франция, за което й трябват сили и енергия. От миналата вечер, мадам Макрон навлезе във втория са мандат като първа дама на Франция. След 5 години, когато изтече времето на Еманюел в Елисейския дворец, тя ще е на 74. Идеалното време за пенсия, още повече след 10 публично прослужени звездни години, но дотогава има време...


Една победа за двама: Бриджит и Емануел след обявяването на предварителните резултати от първия тур на изборите, вечерта на 23 април 2017 г.

През юли 2016 г., като финансов министър в екипа на Франсоа Оланд и имайки малък шанс да реализира собствените си политически амбиции, 38-годишният Еманюел Макрон все пак решава да проведе първия си митинг. За място на събитието политикът избира моден район на левия бряг на Сена.

Няколко часа преди тълпите да пристигнат, Еманюел репетира пред екипа си, членове на собственото му политическо движение En marche, движение нито дясно, нито ляво, но такова, което според самия Макрон може фундаментално да промени цялата политика на републиката. „Ние сме партията на надеждата“, заявява политикът пред малкото си слушатели.

Периодично речта на Макрон е прекъсвана от авторитетен женски глас, вмъкващ реплики от рода на „Внимавай с гласа си, не го понижавай“. Това е гласът на Бриджит Макрон, даваща съвети на съпруга си, точно като театрален режисьор на млад актьор. По-късно той учтиво ще я попита: „Скъпа, кажи ми какво не е наред с говора. Твърде дълги изречения?”. След месеци, вече без колебание, той ще признае пред огромни тълпи хора: „Бриджит винаги казва, че речите ми са твърде дълги".

Талантът на съпругата на Еманюел Макрон в областта на театралното изкуство, усъвършенстван по време на работата й като режисьор в училищен театър, изиграва  централна роля в последвалите оглушителни изпълнения на бъдещия фаворит в президентската надпревара. Така че, веднага след като Макрон триумфално влиза в Елисейския дворец, политикът се заема да награди Бриджит в съответствие с всички правила. А именно, да й даде специален политически статут на първа дама на Франция, въпреки очевидния скептицизъм от страна на нацията в онзи момент 

Преди Макрон нито един избран президент не се решава на това, но Еманюел е твърдо решен: днес дейността на Бриджит се регулира от специална Харта за прозрачност, макар че на съпруга й му огнема доста време и нерви да убеди французите, че определено се нуждаят от такава първа дама, какъвто е Брибри.

Емануел обещава, че позицията на първа дама „няма да се плаща с пари на данъкоплатците“, но въпреки това е категоричен: „Ако сте избран за президент, тогава човекът, който живее с вас, все пак трябва да играе някаква роля“.


Макрон каза, че съпругата му ще играе важна роля по време на неговото президентство

Значението на Първото семейство за Бриджит и Еманюел е очевидно: през 2014 г., по време на скандала около предателството на Франсоа Оланд към партньорката му тогава, Макрон е заместник-началник на кабинета в Елисейския дворец. И двамата стават свидетели как измамената приятелка на Оланд, журналистката Валери Трирвайлер, публикува отровен разказ с всички подробности от личния живот на президента, което безвъзвратно срива статута му в очите на обикновените французи. Така че и за Еманюел, и за Бриджит е важно да покажат на избирателите, че бракът е свещен съюз. И избирателите (и особено избирателките) го оценяват.  


Деси Радева VS Бриджит Макрон: Коя е по-стилна?



Бриджит и Еманюел Макрон в Royal College et Militaire de Thiron-Gardais, лято 2016 г.; Макрон със съпругата си по време на посещението на кралската двойка от Испания, 2 юни 2015 г

Това, върху което Бриджит не иска да се фокусира, е 25-годишната разлика във възрастта с Еманюел. Сега тя е на 69 години (родена е на 13 април 1953 г.). Преди нейният съпруг да бъде избран за президент преди пет години за неговия първи мандат, тя работи като преподавател по латински и френска литература в частно йезуитско училище и не крие факта, че някога самият Емануел е бил неин ученик.

Подобно на съпруга си, Бриджит Троние, известна като "Брибри", е родена в град Амиен в Северна Франция и също идва от буржоазно семейство, което притежава известна местна верига сладкарници, пръснати из целия град. На 20-годишна възраст тя се омъжва за банкера Андре-Луи Озие, от когото ражда три деца. Преди да учи за учителка и да получи работа в престижното частно училище, работи като специалист по пресата в Търговско-промишлената камара в Пас дьо Кале.


Бриджит на шоуто на Christian Dior Haute Couture FW15 / 16, 6 юли 2015 г.; Бриджит на изложението на Louis Vuitton FW16/17, 9 март 2016 г.

Бриджит се среща за пръв път с Еманюел, когато младежът е на 15, а средната й дъщеря е в един клас с него. Бъдещите влюбени се сближават много, репетирайки постановката на театрална училищна пиеса: Еманюел е амбициозен актьор, а Бриджит вещо и с удоволствие ръководи драматичния кръжок. 

„Никога не съм го смятала за мой ученик“, признава Бриджит пред писателките Каролин Дериер и Кандис Неделек, които издават книгата за известната двойка "Ле Макрон". Когато започват да се носят слухове за връзката между учителката и ученика, родителите на Еманюел местят момчето в престижен лицей в Париж. Но любовта, както знаем, не обича да се подчинява, нито на времето, нито на разстоянието (четете още: Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон).


Бриджит Троние, преди около 20 години; Еманюел Макрон, преди около 20 години

Повече от десет години по-късно влюбените все пак сключват брак. Сватбата се провежда в кметството в модерния морски курорт Льо Туке, където Бриджит наследява луксозна вила, която днес служи за втори дом на съпрузите.

По време на сватбената реч Еманюел благодари на родителите и децата на Бриджит за подкрепата на техния съюз. Младоженецът признава, че, въпреки че той и любимата му не са „нормална двойка“, те са напълно „истинска двойка“. Самата Бриджит днес има седем внуци. Разбира се, те не наричат ​​Еманюел дядо, а се обръщат към него с нежната заемка от английски "daddy" (татко). 


Бриджит Троние с дъщерите си (от първия брак) Лорънс и Тафани, на събитие в подкрепа на кандидата за президент Еманюел Макрон, 17 април 2017 г.

За пръв път Бриджит се появява в светлината на прожекторите през 2014 г., когато съпругът й е назначен на поста министър на финансите в социалистическото правителство на Франсоа Оланд. Интересното е, че тя не се отказа от преподавателската си кариера в едно от най-добрите католически училища в Париж, като изрича само една фраза пред учениците си: „Ще чуете много неща - и истини, и лъжи. Но аз никога няма да ги коментирам."


Бюти-eволюцията на Бриджит Макрон: пластичните операции и генът


Година по-късно Бриджит все пак напуска училището, заявявайки, че иска да се посвети на кариерата на съпруга си. Тя веднага започва да посещава срещи по планиране и за кратко време става неразделна част от Министерството на икономиката, финансите и индустрията, знаейки всичко за работата на институцията.


Макрон със съпругата си на благотворителна вечеря, 22 февруари 2017 г

Еманюел Макрон неуморно отговоря на въпросите на шокираните журналисти: „Мнението й е важно за мен“, намеквайки, че постоянното присъствие на съпругата му до него не подлежи на дискусия. 

Като съпруга на министър, Бриджит, лудо влюбена в литературата и театъра, постоянно посещава всички културни събития в Париж. Помага на съпруга си да създаде връзки, като дори успява да организира по две социални събития на вечер в името на това Еманюел да стане максимално разпознаваем. От началото на президентската надпревара подкрепата й за съпруга й непрестанно се засилва и, според вътрешни хора от екипа на Макрон, Бриджит е способна да премести планини за него. 

След като спечели първите президентски избори преди пет години, а онзи ден - и втория си мандат (той е първият френски президент в историята, завоювал втори мандат в кариерата си след Шарл дьо Гол), Макрон активно показва жена си на света, позволявайки на папараците да ги снимат заедно и да публикуват хиляди техни снимки във вестници и списания (четете още: Ваканцията на известните: на Лазурния бряг с френския президент и съпругата му). Франция не помни подобно поведение - най-важният политик на страната активно говори за личния си живот. Подобни опити имаше навремето от страна на Никола Саркози, който реши да „имитира двойката Кенеди“ в отношенията с бившата си съпруга Сесилия, но семейство Макрон определено се справят далеч по-успешно.


Президентска двойка преди банкет в чест на Великия херцог на Люксембург, 19 март 2018 г.

За Макрон съвместните снимки в пресата се превърнаха в начин да се привлече общественото внимание към личността на някога обикновения министър. Корици на списания със снимки на двойката, която се разхожда ръка за ръка по плажа по време на почивката си, счупиха всички рекорди по тираж, привличайки вниманието на обикновените граждани, които са далеч от политиката. И се получи. Все повече хора започнаха да говорят за не толкова традиционните отношения на министъра и постепенно дори у скептиците се събуди интерес към Макрон като политик. 


Бриджит и Еманюел Макрон - фотосесия в навечерието на първия тур на изборите през 2017-та 

Вярно е, че успоредно с нарастващия обществен интерес се появиха слуховете, че министърът на финансите, чрез брака си с Бриджит крие факта, че е хомосексуалист. Журналистите, разбира се, не откриха никакви доказателства. А самият Макрон, напротив, се възползва от тази ситуация, обвинявайки опонентите си в „хомофобия“ и „мизогиния към дами в зряла възраст“.

„Ако бях с 20 години по-възрастен от жена си, никой нямаше да каже и дума за "нормалността" на подобна връзка, каза Макрон пред репортери на вестник Le Parisien. - Хората казват, че връзката ни не е ок, само защото жена ми е по-възрастна“.


Двойката Макрон в ски курорт, 12 април 2017 г

Френският икономист Марк Фераци, който е кум на сватбата на двойката и в момента е член на екипа на Макрон, описва връзката им по следния начин: „Да, те не са съвсем традиционна двойка. Но те се влюбват един в друг преди 20 години и оттогава чувствата им само се засилват. Тяхната история е много проста и трябва да приемете факта, че хората могат просто да се влюбят толкова силно, че любовта им никога да не избледнее."

Самата Бриджит също не мълчи. На митинг в Страсбург, например, тя заявява, че мястото й винаги е било до съпруга й. „Винаги съм била до него. В продължение на 20 години. Странно е, че постоянно се изненадвате, че съпрузите могат да бъдат толкова близо един до друг във всеки момент. Е, приемете, че е дошло времето за промяна“, обобщава съпругата на тогавашния кандидат за президент. След всичко това, че през май 2017 г. Франция прие не само най-младия президент в историята, но и една от най-политически активните и амбициозни първи дами. Позиция, на която очарователната Бриджит Макрон ще продължи да бъде и през длеващите пет години.


Президентската двойка приема великия херцог и херцогинята на Люксембург в Елисейския дворец, 19 март 2018 г.

Кратко досие: Бриджит Макрон, съпруга на Еманюел Макрон, избран в неделя, 24 април 2022 г. за президент на Франция, негов втори мандат. 

Възраст: 69 години

Дата на раждане: 13 април 1953 г

Кариера: Учител по френска литература и латински в частни католически училища във Франция. Ръководител на училищния театър.

Висока точка на популярност: Бриджит излезе на сцената със съпруга си, след като той оглави първия тур на френските президентски избори, а поддръжниците му скандираха: „Бриджит! Бриджит!

Неуспехи: неодобрение от по-големите й братя и сестри на решението й да напусне първия си съпруг. По-късно Бриджит признава, че скоро семейството й напълно подкрепя връзката й с Еманюел.

Бриджит за Еманюел: „Бях очарована от неговия ум“.

Еманюел за Бриджит: „Имаме некласическо семейство, така е. Но в нашето семейство има не по-малко любов.”

More