Следва

Уличният стил на звездите: пуловер, тениска, любов и най-модерната чанта на 2022 - Зендая и Том Холанд

Диетата на Пипа Мидълтън: вечно слаба с три хранения на ден

Благодарение на готварската книга на сестрата на херцогинята на Кеймбридж - Катрин и многобройните й интервюта, вече знаем точно какво яде за закуска, обяд и вечеря, за да запази невероятната си фигура.

 

Health преди 1 година

Сестрата на херцогинята на Кеймбридж, Пипа, наскоро роди второто си дете. Тя и съпругът й Джеймс Матюс се сдобиха с дъщеря - Грейс Елизабет Джейн, като двойката има и двегодишен син Артър. В същото време 37-годишната хубавица не изостава от по-голямата си сестра по отношение поддържането на чудесна фигура. И Пипа, и Кейт са стройни като фиданки и нито на едната, нито на другата личи, че имат общо 5 деца, като и двете са над 35. 

Известно е, че г-жа Матюс е любител на активния начин на живот. Тя практикува различни спортове, от ски до плуване, от колоездене до триатлон, от пилатес до силови тренировки. Но, както може би се досещате, става дума не само за спорт, но и за правилно хранене, което помага да се поддържа желаната форма.

Пипа Мидълтън приближава финалната линия на триатлона GE Blenheim в двореца Бленхайм в Уудсток на 4 юни 2011 г.; Пипа Мидълтън на велосипедния преход от Лондон до Брайтън за British Heart Foundation, 21 юни 2015 г.

Красивата Пипа предлага редовно да си готвим азиатска риба тон със салса от авокадо у дома: „Това е зашеметяващо ярко и освежаващо ястие, богато на омега-3, тъй като включва прясна риба тон. Опитайте се да намерите големи пържоли от тон с наситено лилаво месо." За друга рецепта с див ориз, скариди и тайландски подправки британката пише: „Дивият ориз с тайландски подправки - лесен за приготвяне и пълен с вкус - е страхотно допълнение към тигровите скариди. Фасулът е чудесен източник на протеини, въглехидрати, витамини и минерали, а кафявият ориз добавя фибри към тях. Наистина питателно ястие, което придава на ориза невероятен вкус.”

В колоната си Mind & Body за Waitrose Weekend през 2014 г. светската дама пише: „Израснах с убеждението, че перфектното здраве е умереност във всичко, така че аз поддържам здравословен начин на живот чрез упражнения, балансирана диета и малко неподчинение . Говоря за шоколад, чипс и понякога чаша вино."

Закуска


Пипа Мидълтън в Лондон, 29 септември 2011 г; Пипа и Джеймс Матюс на полуфинала на Уимбълдън при мъжете, 12 юли 2019 г.

Пипа говори пред изданието i през 2018 г. за това как изглежда типичната й закуска, като споменава, че яде „почти всичко“ сутрин. „Почти всичко означава много овесена каша или сандвичи с варени яйца“, казва г-жа Матюс. Последното се отнася до твърдо сварени яйца с тесни ивици тъмен препечен хляб. Не са изключени обаче и по-прости опции "набързо".

Според сестрата на бъдещата кралица тя "не може да започне деня както трябва" без обилна закуска. „Обикновената ми закуска е или обикновено кисело мляко с натрошени плодове и препечени семена, овесени ядки и сурови ядки, или препечен ръжен хляб с яйца или авокадо“, казва Пипа. Тя споменава още, че често добавя пресни и здравословни съставки към зърнените закуски: „Бреза-мюсли с пресни плодове отгоре - дори можете да направите партида за цялата седмица!“

Обяд


Пипа Мидълтън в третия ден на Уимбълдън, 5 юли 2017 г; Джеймс и Пипа Матюс на сватбата на лейди Габриела Уиндзор и Томас Кингстън в Уиндзор, 18 май 2019 г.

Що се отнася до обяда, сестрата на Катрин Кеймбриджска разказва пред HELLO! за това как променя ежедневната си диета при подготовката си за, например, ски бягане: „Опитвам се да ям пълнозърнести енергийни въглехидрати три пъти на ден. Също така увеличавам размера на порциите в зависимост от нивото ми на фитнес, като добавям много червен ориз, леща, киноа и сладки картофи, а за закуска имам каша и ръжен препечен хляб."


Минус 15 за 15 дни: как Кидман, Стоун и останалите отслабват ударно преди Оскарите


В същото време Пипа не настоява за никакви строги правила, вярвайки, че здравословният начин на живот е интуитивен въпрос. „Никога не съм следвала диетата на Дюкан, нито съм опитвала тази на Аткинс, нито съм правила прочистващ глад. Моята религия е да направя здравословния избор за минимизиране на рафинираните въглехидрати като бял хляб и тестени изделия и да се придържам към разумни размери на порциите“, пише тя в колонката си „Ум и тяло“ в Waitrose Weekend.

Вечеря


Пипа Мидълтън на партито за представяне на Daunt Books за книгата си, 25 октомври 2012 г.; Пипа на прием на British Heart Foundation в хотел Savoy, 11 февруари 2016 г

Малко хора знаят, че по-малката сестра на херцогиня Катрин е посланик на British Heart Foundation, благотворителна организация, която изследва сърдечно-съдовите заболявания. В тази връзка Пипа издаде готварска книга, наречена Heartfelt и посветена на здравословното хранене. В нея Пипа Матюс споделя някои от любимите си рецепти. Като например тези две, с които започва този материал, и двете идеални за вечеря. Стига да е здравословно, приготвено с мисъл и редуцирано като количество, всяко ястие е ок, според звездната британка. Вярваме й, вижте резултата (четете още: Слаба като клечка? Може, ако си Виктория Бекъм и ядеш едно и също 25 години).

More from View Sofia

Кой кой е в d:istinkt, Агенцията на годината: Валентина Иванова, Campaign Manager

All About Life преди 1 година

View Sofia пристъпва в царство d:istinkt, PR агенция на годината според BAPRA Bright Awards 2022. d:istinkt обслужва брандове като Lidl, Yettel, Европейски парламент, Европейска комисия, Samsung, Каменица, Клет и др. С тях се работи леко, с удоволствие и споделен нюх, задружно, креативно и много модерно. Зад розово-лилавата компания стои палитра от уникални личности, с които се запознаваме отблизо и с които трудно се разделяме. Те са the d:istinkt creators - всеки от тях създава част от комуникационните продукти, носители на редица световни награди. Следва професионално-лична среща Пета... 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.