Следва

We Love: Ирина Шейк и съблазнителният маниер да носиш тениската на гаджето

Цикъл на затъмненията: 30 април - 16 май, какво ни очаква и как да минем през това

Лунното затъмнение ще се случи на 30 април, а слънчевото - на 16 май. Какво ни очаква през този период, говорят астролозите. 

Astro преди 1 година

Какво е Затъмнение

Периодът, в който едно светило временно затъмнява друго, в астрологията се нарича затъмнение. По време на затъмнение енергията и влиянието на тялото, което е в сянка, се губи. Това е труден период в живота на хората, но все пак не трябва да го смятате за катастрофален. Не се страхувайте и умишлено изчакайте настъпването на тези дати. Важно е да запомните, че затъмнението продължава да "бележи" живота на човек за около година и половина.

Лунното затъмнение има най-ясната разлика от слънчевото затъмнение в самата същност на своята енергия.

Слънцето е енергията на живота, силата на духа, себеизразяването. Персонификация на бащата или която и да е авторитетна фигура. Следователно слънчевото затъмнение е по-скоро за събития във „външния“ свят - в този момент можем да направим необмислени действия, да породим конфликти, да почувстваме липса на сила (четете още: Месечен ХОРОСКОП - Април 2022)

Луната в астрологията символизира вътрешния свят, емоциите, олицетворява майката, семейството, подсъзнанието. Следователно, лунното затъмнение е за промените вътре, за трансформацията на чувствата и за техните нереалистични прояви.

Защо е толкова важно да наблюдаваме промените през този период? Защото затъмнението е свързано с темата за кармата. Всяко събитие помага да видим нашите слабости, нашите болни места. Можете да проследите причинно-следствената връзка на събитията, които ни се случват, да си помогнете при вземането на решения, да изберете правилния курс. Всъщност, затъмнението е помощник, който неочаквано ни подсказва с какво да работим, за да растем духовно.

Завръщане в бъдещето

Всяко затъмнение има своя тема, своя сфера на живот, която ще бъде максимално засегната за нас на тези дати. Най-яркият пример са знаците на зодиака, по време на които се случват затъмнения и цикълът на Сарос („сарос“ означава повторение).

Всяко затъмнение се случва веднъж на всеки 18 години. За да разберете по-добре какво може да се случи в живота ви сега, трябва да си спомните какво ви е сполетяло през 2004 година - между двата периода ще има отчетлива връзка.

Просто е. Затъмнението от 2022 г. повтаря затъмнението от 2004 г. Не напълно, но имаме способността да проследим лайтмотива и да разпознаем областта, в която може да настъпи промяна. Какво ти се е случило тогава? Какви бяха промените? Къде бяха трудностите? Какъв беше приоритетът?


Черна луна в Рак от 15 април до 2023-та: прогнозата нa изкушенията, възходите и паденията по знаци


За най-значим период може да се счита седмицата преди затъмнението, интервалът от 30 април до 16 май и седмицата след това. По това време е по-добре да заемете наблюдателна позиция и да анализирате събитията. Може да настъпят значителни промени в живота на всеки отделен човек и в живота на обществото като цяло Интересен факт: тази година имаме всички затъмнения с подобна тематика, те попадат в знаци като Телец и Скорпион. Оста Телец/Скорпион се свързва с финанси, материя, банки, финансова система, а също и със земята. В деня на затъмнението планетата Уран е в съвпад с Луната и Слънцето, така че можем да очакваме неочаквани, непланирани промени в горните области. Тези промени със сигурност ще засегнат съзнанието на обществото. Но те са необходими (четете още: 2022: най-важните астрологични дати през годината).

Цикъл на Saros

Серията Saros, която ни очаква, е обозначена като 6N. Това семейство от затъмнения се отнася преди всичко за връзката с бащата или авторитетната фигура. Това означава, че трябва да обърнете внимание на темата за общуване „дете-родител“, отговорност, контрол, израстване и задължения. Най-силно ще усетят затъмнението хората, родени под знаците на  Телец, Скорпион, Водолей, Лъв и тези, чиито важни точки от наталната карта попадат в тези знаци. Важно е да запомните средните точки на затъмнението. Това е периодът, в който няма да можете да контролирате нищо, така че е по-добре да не се опитвате. Вижте кои са >>>

Препоръчително е да не планирате нищо на следните дати:

 8 май 2022 г.;

• 28 юли 2022 г.;

• 5 август 2022 г.;

• 12 август 2022 г.;

• 1 ноември 2022 г.

Ако датите ви на раждане са тези дни, трябва да сте особено внимателни. 

More Astro