Следва

Запознайте се със Сол Наш, британският дизайнер, който спечели наградата Woolmark 2022

Trend Report: go big or go home или грамадните чанти се върнаха

Епохата на микро чантите отминава леко като бриз. Модното войнство вече мисли в различни мащаби и най-новата реколта от портмонета и чанти идва в големи, по-големи и дори огромни пропорции

Shopping преди 1 година

Повтаряно отново и отново от модните специалисти и експертите в индустрията: тенденциите са циклични. Това, което някога изглежда демоде и направо вехто, днес може да се върне отново, интерпретирано по свеж начин или буквално извадено от стария шкаф. Такъв е случаят с мини полата, претърпяла десетки трансформации и обновявания, откакто за пръв път изгрява на сцената през 60-те.Изрязана високо над коляното и фиксирана в талията, през 90-те мини полата придобива по-прегръщащ фигура силует, докато версията от 2022 г. включва колани, изтъркани детайли и проблясъци на подплатата под джобовете. Това повдига въпроса - кои други стилове отново влизат в битката тази година и в кои си струва да инвестираме? Ако искате да се ангажирате с една-единствена топ тенденция този месец, ние казваме така: не се лутайте излишно, а спешно си вземете чанта с голям размер. Това е хитът днес, показваме защо >>>


Зоуи Кравиц в творение ала Жената котка, заедно с Робърт Патинсън на премиерата на "Батман"


Изтласкани напред от най-големите лейбъли, като Chanel, Saint Laurent и Valentino този сезон, показаните големи чанти са антитеза на изящните дизайни на микро портмонетата и чантичките, популяризирани основно от Jacquemus и Hermès, които бяха големият хит в последните три сезона. Тази пролет и това лято тяхната свободна, флуидна, просторна форма се връща на мястото си върху рамото, заредена с непринудена елегантност и подсилена от шумното одобрение на клиентелата от А-листа, която вечи ги рекламира, носейки ги с кеф. Вземете Зоуи Кравиц, прекрасно непринудена с чисто новата си грамадна Yves Saint Laurent ICare Maxi Shopping Cassandre, както и красивата корейска актриса Ким Го-юн с нейната Chanel 22. Тези две идеи са само върхът на пирамидата от обемни маркови чанти, които са ни на разположение в този момент по луксозните онлайн магазини за мода. Следват няколко силно зашеметяващи и почти колосални, включително като цена, дамски чанти, върху които да посегнем веднага. Най-долу е и най-бюджетната >>> 

Yves Saint Laurent ICare Maxi Shopping Cassandre, $5,820

Изработена от кадифено мека агнешка кожа и с плосък елегантен капитон за още по-ефирен допир, с добавено подобаващо едро лого на модната къща от Париж, прави тази чанта да изглежда като най-добрата приятелка, способна да устои на всички капризи на вечната дружба, оставайки с нас докрай. 

От Yves Saint Laurent.

Chanel 22, 7 530 долара

Безспорно най-големият хит, Chanel 22 може да се похвали с еластична, но устойчива кожа, както и с класически детайли - от ватираното си тяло до металната верига, която лесно я превръща в раница.

От Chanel.

Loewe Flamenco XL, $5,078

Закопчаването с шнур прави тази красавица наистина универсално и едновременно уникално парче, със структура, която се променя в зависимост от броя и вида на багажа, който понесем със себе си. 

От Matches Fashion.

Balenciaga XL Everyday tote bag, $2,250

Много, много място за всичко плюс комплект джобове с ципове из цялата вътрешност. Твърдата кожа и елегантният финиш, удобните дръжки и скъпото лого правят тази чанта идеалната спътница при всяко пътуване, и наблизо, и надалеч. 

От Farfetch.

Khaite whipstich, $3,265

Универсалната красавица от велур може да се похвали с форма, гомелина, цвят и материя, които, съчетани в идеалната си, класическа простота, би паснала на абсолютно всеки артикул в гардероба. 

От Farfetch.

Givenchy Antigona Soft, $3,950

Функционалност в най-добрата си форма, наистина. Бестселърът на Givenchy е обточен с двупосочни ципове, подходящи както за дясна, така и за лява ръка, и може да се държи и с подплатената дръжка, и да се прехвърли през рамо в зависимост от настроението, кефа и тежестта. 

От MyTheresa.

Valentino Garavani Large One Stud, $5,380

За хора, които предпочитат по-структурираното възприемане на тази тенденция, Large One Stud на Valentino върши перфектно работа, без да жертва пространството. Това може да се дължи на включването на страничните клапи, които могат лесно да се разширят, за да поберат голямо разнообразие от основни, и не толкова основни, неща.

От Valentino.

MM6 Maison Margiela, $235

За минималистите по сърце, не търсете повече от това фино, но поразително парче от MM6 Maison Margiela.

От Farfetch.

More Shopping