Месечен ХОРОСКОП - Май 2022

Astro преди 1 година

Нищо в този свят не е ясно, що се отнася до май 2022. Слънчевото затъмнение в Телец на 30 април донесе мащабна и внезапна промяна в област от живота ни, която преди усещахме твърда като скала. Сега ни остава да съберем парчетата и да разчистим след партито. Венера оставя буйните, романтични Риби и се премества в дръзкия, нетърпелив Овен на 2-ри, предвещавайки период за поемане на рискове и смели ходове, когато става въпрос за изграждане на връзки.


Цикъл на затъмненията: 30 април - 16 май, какво ни очаква и как да минем през това


Втората седмица от месеца има много малко планетарни аспекти, което дава място за пауза и калибриране. Единственото раздвижване е на 10 май, когато Меркурий става ретрограден в Близнаци, а Юпитер се премества в Овен, което позволява както да разсъждаваме върху миналото, така и да си поставяме цели за бъдещето. С навлизането на Юпитер в смелия Овен, възможности идват чрез ентусиазъм, смелост и желание за промяна. Юпитер ще бъде в Овен до 28 октомври и ще се върне отново в знака на Овена в края на декември. Нещата, които тепърва започват този месец, ще се фокусират по-ясно през лятото и отново в началото на 2023 г.

След тази кратка почивка нещата отново се разклащат около 16 май с Пълно лунно затъмнение в Скорпион. За разлика от Слънчевото затъмнение на 30 април, което донесе изненади или разстройства, това затъмнение е по-скоро за разкриване на уязвимости. Това, което се случва сега, носи усещане за окончателност и завършеност, но със съвпада на Марс и Нептун на 18-ти нищо не се знае. Мъглата в крайна сметка ще се разсее, но засега трябва да поседим в нея.

Нещата ще се прояснят, когато Слънцето навлезе в Близнаци на 20-ти. Меркурий, все още ретрограден, отново влиза в Телец на 22-ри, внасяйки малко повече основания в сезона на Близнаците, насърчавайки ни да се учим, използвайки всичките си сетива.

Бързата промяна продължава, тъй като Марс преминава в амбициозния Овен на 24-ти, а Венера в Телец, на 28-ми. За края на месеца новолунието в Близнаци пристига на 30-и, което ни дава шанс да си поемем дъх и да оставим прахта да се утаи. Честит май, месечният хороскоп на View Sofia, знак по знак, е надолу >>>

Хороскоп

Още от Astro