Следва

Netflix се отказа от сериала на Меган Маркъл

Самолет на Turkish Airlines с дизайн, посветен на устойчивостта, е вече в небето

Авиокомпанията създаде специален дизайн, инспириран от природата, за своя самолет, който използва екологично биогориво

All About Life преди 1 година

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече страни от всяка друга, създаде специален дизайн с листа и природни мотиви за своя самолет Airbus 321 тип TC- JSU, който се използва за екологични полети с биогориво. Глобалният превозвач извърши първия си полет (TK1795) с новия тематичен самолет до Стокхолм. В съответствие с усилията за инкорпориране на екологично гориво, полетът бе осъществен на принципа „нулеви отпадъци“.

Полетът се проведе и на принципa „зелена класа“. На борда бяха използвани крафт салфетки, хартиени чаши, дървени солници, на всички пътници бе сервиран здравословен зелен чай. Друга специална мярка бяха щадящите природата калъфки за възглавници и одеяла, произведени от 100% сертифицирани рециклирани конци, като по този начин се спомага за пестенето на вода. На децата на полета бяха подарени дървени играчки, сертифицирани от FSC.

По повод на прехода към екологичните самолети председателят на Управителния съвет и на Изпълнителния комитет на Turkish Airlines проф. д-р Ахмет Болат заяви: „Като национален превозвач на нашата страна, самолетът ни с новия си дизайн вече е в небето, за да подчертае значението на устойчивото развитие за нас. Зареждайки нашите самолети с биогориво, ние искаме да подчертаем значението на използването на устойчиво авиационно гориво, тъй като то е едно от най-големите препятствия в борбата на авиационната индустрия срещу въглеродните емисии. По този начин ние подкрепяме усилията за производство на биогориво и се стремим да увеличим броя на полетите, които използват биогориво по време на експлоатацията си.“

Глобалният превозвач ще продължи да полага усилия за намаляване на въглеродните си емисии със самолети от ново поколение, добавени към изключително съвременната му флотилия със средна възраст на машините от 8,5 години. Същевременно планира да добави нови градове, които ще се обслужват с полети, използващи биогориво, освен актуалните Стокхолм, Осло, Гьотеборг, Копенхаген, Париж и Лондон.

 

More All About Life