Следва

Street Style вдъхновения: оперната ръкавица по улиците на Лондон, Париж, Копенхаген и другите

Chanel Resort 2023 - цялата колекция, директно от Монте Карло

Шоуто на круизната колекция на Chanel се проведе в Монте Карло. Мястото се смята за емблематично за модната къща

Runway преди 1 година

Според биографите, именно тук Габриел Шанел се среща с парфюмериста Ърнест Бо и двамата измислят аромата Chanel No 5. Тук се намира и известната вила La Vigie, собственост на Карл Лагерфелд. В рамките на самата колекция Виржини Виар се позовава на Гран При на Монако, състезание от Формула 1, което ще се проведе по-късно този месец. Гащеризоните имитират състезателна екипировка, но са изработени от туид и коприна.


Chanel, Fall 2022, READY-TO-WEAR



Chanel N°5 днес навършва 100: историята на една легенда


Има и кожени бомбъри, жилетки, каски с числото 5, горнища и ветровки в характерния кариран десен. Чантите са изработени във формата на тенис ракети, а обувките са вдъхновени от палците на балетистите от Монте Карло балета (хореографското изкуство е пренесено на скалистия бряг на Монако от Сергей Дягилев, който се установява тук със своята трупа през 1909 г. ).



Лигавниците на роклите и високите бели яки са почит към Лагерфелд. Черно-бялата палитра на колекцията е разредена с червено, тъмно лазурно, тюркоазено и розово.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.