Следва

Ким Кардашян облече поредна рокля на Мерилин Монро - тази, в която актрисата получава Златен глобус

От два стола на земята: Ретрограден Меркурий - хем в Близнаци, хем в Телец - от утре

Може да има много несигурности в света, но има едно нещо, което знаем със сигурност: ретроградният Меркурий е отново тук

Astro преди 1 година

На 10 май Меркурий започва своя "обратен танц" в игривия и умен въздушен знак - Близнаци, а след това, на 22 май, ще премине в стабилния и надежден Телец. През цялото време ще бъгва технологиите около нас, ще обърква пътувания, разговори и кореспонденции, докато премине в нормално директно движение на 3 юни. Всичко това е напълно нормално, което обаче не означава, че можем да се справим лесно и безпроблемно. И все пак, съветите на специалистите са надолу >>>

Ретроградните фази на Меркурий тази година са малко нестандартни. Обикновено планетата остава в един знак по време на своя обратен танц, но тази година и четирите Меркурий Rx се случват в два различни зодиакални знака. Първият ретрограден период на планетата за 2022 г. започна на 14 януари и се случи както във Водолей, така и в Козирог (всичко за него ТУК) - този ще се мотае (няма по-подходяща дума да опишем движението на планетата) в Близнаци и в Телец.

Няма да захаросваме положението: този конкретен ретрограден Меркурий ще бъде каменист, главно поради причина, че се случва в средата на сезона на затъмненията, задължително прочетете: Цикъл на затъмненията: 30 април - 16 май, какво ни очаква и как да минем през това. Нараяна Монтуфар, старши астролог за Astrology.com и автор на Moon Signs: Unlock Your Inner Luminary Power, казва, че този транзит носи много специфичен астрален отпечатък. "Всички тези припокриващи се събития ще ни накарат да се почувстваме доста объркани и нервни.“

Лиза Стардъст, астролог и автор на The Love Deck, казва, че този конкретен ретрограден Меркурий ще позволи да разберем силата, която имат нашите думи. "Тъй като започва в Близнаци и се отправя обратно към Телец, ще разберем, че можем да нараняваме, лекуваме, обичаме и променяме с една-единствена фраза“, казва тя пред Refinery29. "Затова е важно да разберем, че трябва да бъдем мили в начина, по който избираме да изразяваме себе си, за да поддържаме връзките си гладко.“ За да постигнете това, не правете никакви предположения за човек или ситуация, докато не знаете всички факти - Лиза предупреждава, че това да правим погрешни преценки може да причини пагубни вреди на партньорствата в живота ни.

Докато Меркурий е в Близнаци от 10 до 22 май, според Ива Наскова, астролог в Nebula, грижата за менталното ни здраве трябва да бъде основен приоритет - така трябва да е винаги, разбира се, но опитайте се повече и оставете тези 12 дни да бъдат запълнени до ръба с грижа за себе си. "Най-добре е да отделим време да медитираме, да практикуваме йога и да се опитваме да намерим начини да успокоим умовете си и да постигнем яснота в мислите си“, казва тя. "В противен случай този транзит ще бъде поразяващ, особено за Близнаците и Девите, тъй като Меркурий е управляващата планета на тези знаци. В тази връзка - Меркурий се чувства прекрасно в Близнаци и според Монтуфар това е по-позитивната половина на ретроградността, тъй като "се улеснява на процеса на преориентация, докато преминаваме през дълбоки промени“.

Атмосферата се променя коренно, когато Меркурий навлезе в Телец на 22 май - в сравнение с Близнаците, той е по-упорит, дипломатичен и склонен да се отпуска. "Много от нас може да почувстват повишено желание да се бавят и да се отпуснат“, казва Наскова. "Ако обаче графикът ви е препълнен, този вид поведение може само да добави стрес и напрежение, особено за зодиите Стрелец и Лъв, тъй като ретроградният Меркурий пряко влияе върху работата и кариерата им."

Меркурий не обича да е в Телец, тъй като планетата често иска да върви, да върви, да върви (много е динамична и променлива), а този знак е свързан с усещането за бавно, бавно, бавно движение. Ще почувстваме желание да си отделим време и да се отпуснем, но поради ретроградното движение на планетата на комуникацията тази енергия може да бъде в наш ущърб. Въпреки че е важно да си починете, имайте предвид кога свободното време и грижата за себе си се превръщат в мързел.

Докато е в Телец, Меркурий ще бъде заключен в ужасен квадрат със Сатурн, който в момента е във Водолей, което според Монтуфар "ще се превърне в ограничения и предизвикателни ситуации с авторитетни фигури“. Сега е моментът да насочим енергията си към разпознаване кое е полезно за нас и кое - не. "Тъй като Сатурн е планетата на времето, работата и умствената енергия, които инвестираме, трябва да внимаваме много в дългосрочен план“, казва тя.

Същият този квадрат се случи на 24 април 2021 г. Лесли Хейл, екстрасенс астролог в Keen.com, съветва да погледнем назад към тази дата, тъй като темите, събитията и ситуациите оттогава са склонни да се повторят. "Това ще бъде сериозен, тежък двуседмичен период и много от нас просто ще трябва да го осъзнаят“, казва тя, но има място да постигнем много, ако използваме аналитичните си способности, за да разпръснем всякакви негативни мисли.
Има много неща, които не трябва да правим по време на ретрограден Меркурий, а именно: не започвайте нови проекти, не купувайте скъпи артикули, не подписвайте договори. "Време е обаче да почистим килерите - буквално и метафорично - да отворим стари проекти и да преразгледаме какво правим и накъде отиваме“, казва Хейл. "Когато сме в ретроградна фаза на Меркурий, често разкриваме нова информация, от която се нуждаем, за да продължим напред по най-компетентния начин."

Макар и страшен до болка, ретроградният Меркурий е само част от по-големия астрологически цикъл. "Той винаги бележи време на дълбока интроспекция, в което Вселената ни моли да забавим темпото“, казва Монтуфар. "Ако чуем призива да се потопим в дълбоко размишление, ретроградността на Меркурий всъщност ще ни помогне да се заземим и свържем отново със своя център в момент, в който имаме най-голяма нужда от него." Трудно? Да. Невъзможно? Не чак.

More Astro