Следва

Просто сутиенче

Гениални: защо искаме болезнено обезобразената обувка на Balenciaga

Ако обувките ви изглеждат така, значи се забавлявате, имате вкус, най-вероятно пари и несуетен дух  

All fashion преди 1 година

Balenciaga има 182 физически магазина по света и в момента бихме се пренесли в който и да е от тях, защото брандът лансира обезобразена, "грозна" обувка, която искаме болезнено. Обясняваме концепцията на модела, отговаряме на всеки въпрос, възникващ при зърването на това дизайнерско "безумие", казваме си, за пореден път, че Balenciaga е Гениалното на модния пазар и в естетическо, и в артистично, и в маркетингово отношение. Ето какво и защо представлява The Paris Sneaker. 

Влизайки в магазин на Balenciaga всъщност ще видим това - чист и, не класически, но безпроблемен кец в черно/червено/бяло, под- и надглезенен вариант (първият скосен), гумена подметка-платформа, материали: 100% памук, два надписа "Balenciaga" - един дискретен върху етикета и един по-шумен баш отпред. Цена: 395 евро (770лв) за mule-варианта и 495 евро (966лв) за високия. 

Окей, но защо рекламните снимки на новия release изглеждат така:

Причините са две - в случай, че изпитвате привличане, но сте объркани, определено окончателно ще пожелаете да се сдобиете с чифт; ако ги искате, от момента, в който ги видяхте - трябва да станем приятели, а ако не разбирате и роптаете - усетът ви за мода най-вероятно е неспасяем. 1) Разпраните, скъсани, мръсни, износени кецове са на първо място символ. Те, в този си вид, "означават", че обувката е за цял живот, че суетата е единствено излишна,  спретнатостта - тотално извън интереса ни, а границите на какво е приемлива, класическа, универсална обувка - съвсем нови; той насърчава да ходим където си искаме, да правим каквото си искаме, да не ни пука колко сме прилежни, защото добрата мода днес е Свобода, а не формула 2) Възмущението или крайното привличане на потребителите към The Paris Sneaker (there is no in between) предизвикаха достатъчен диалог в интернет, че моделът да се изрекламира без никакви средства от страна на бранда (поне засега няма официална рекламна кампания на новия модел) - в този смисъл, гениално рекламно решение. Обувката във втория си вид в момента е на официалния сайт на Balenciaga с лимитирани 100 бройки на цена от 1450 евро (2829лв). 

Това му е майката, шапки долу - ако разбирате, разбирате. 

More All fashion