Следва

"Голямата актриса на малките роли" в документален филм

Книгата на Исабел Алиенде "Инес, моя душа" вече на български

Петнадесетата книга, излязла на български от издателство Колибри, на голямата съвременна чилийска писателка...

Books преди 14 години

Петнадесетата книга, излязла на български от издатеслтво Колибри, на голямата съвременна чилийска писателка Исабел Алиенде, е на пазара от 1 март, вчера.

„Инес, моя душа“
вече е по книжарниците в цялата страна и ето какво прочетохме за нея на самата корица:

„Предполагам, че ще поставиш мои статуи по площади и че ще има улици и градове, наречени с моето име, както ще има такива на името на Педро де Валдивия и други конквистадори, ала стотици отрудени жени, основали селища, докато мъжете им воювали, ще потънат в забвение.“

Това са думи на Инес Суарес - млада, бедна испанска шивачка, която тръгва за Новия свят да търси съпруга си, изгубен отвъд Атлантика в преследване на своята мечта за слава.

Тя също копнее да изживее живот, изпълнен с приключения, забранен за жените в тесногръдото средновековно общество.

В Америка Инес не намира мъжа си, но затова пък открива страстната любов с Педро де Валдивия, фелдмаршал при Франсиско Писаро, редом с когото Инес преживява рисковете и несигурността на конкистата и основава вицекралството в Чили.

В този епичен роман любовта представлява глътка въздух насред грубостта, насилието и жестокостта на един незабравим исторически момент. С перото си Исабел Алиенде показва, че действителността може да бъде също толкова или дори по-удивителна, отколкото най-добрите литературни произведения, и не по-малко завладяваща.


Цена 15 лв.

 

More Books