Следва

Най-екстравагантното и секси от Дуа Липа и световното й турне дотук

„Боря се да бъда чута": Амбър Хърд и процесът дотук

Процесът за клевета срещу актрисата, заведен от бившия й съпруг Джони Деп, досега тече, чувайки най-вече неговите показания, и на фона на поразителната подкрепа от феновете му. Миналата седмица Хърд започна своя собствен разказ за връзката, която ги доведе до този момент.

Celebrities преди 1 година

"Тук съм, защото бившият ми съпруг ме съди за публикации и интервюта, които дадох", казва Амбър Хърд малко след като дава показания в сряда следобед. Това е доста повърхностно и просто обяснение на обстоятелствата, но тъй като процесът в съда на окръг Феърфакс във Вирджиния по делото за клевета на бившия й съпруг Джони Деп продължава вече четвърта седмица, представяме на вниманието ви факти, които понякога се губят от полезрението на публиката сред пепелищата на пожара, запален от звездите. 

Тридесет свидетели дадоха показания преди Хърд, Деп бе сред тях и изглежда, че публиката вече оформи мнение за случая. В неделя New York Post съобщи, че Хърд е сменила екипа си за връзки с обществеността след натрупване на нелицеприятни заглавия. В социалните медии гласовитите фенове на Деп държат "тенора" в онлайн обсъждането на процеса и настояват всички да се съобразяват с онези, които се редят пред съдебната палата всеки ден. (В сряда TMZ заснема как актьорът разменя благодарствени прегръдки и ръкостискания с тълпата, събрала се в негова подкрепа). Един от най-важните звукови фрагменти е клип на Деп, пускан по време на повечето рекламни паузи в изчерпателното отразяване на делото на Court TV, обяснявайки на фона четиридневното му свидетелство какво е загубил след твърденията на Хърд за многократното му физическо насилие: „Почти всичко".

Деп завежда дело срещу Хърд през 2019 г., след като тя публикува интервю във The Washington Post през 2018 г., описваща себе си като „публична фигура, жертва на домашно насилие". Тя никога не споменава Деп по име, но той твърди, че твърдението е ясна препратка към него. Хърд завежда дело срещу Деп за клевета, което журито също разглежда. Нейните твърдения вече бяха изложени по същество в делото за клевета, заведено от Деп срещу The Sun във Великобритания, което той загуби през 2020 г.

В сряда Хърд припомни по-познатите ни истории за предполагаемото поведение на Деп. Тя се усмихна за малко, говорейки за скорошния си рожден ден и за едногодишната си дъщеричка, но прекарва по-голямата част от трите часа, говорейки с тъжен тон.

„Мъча се да бъда чута, казва Хърд. - Мъча се да намеря думите, с които да опиша колко болезнено е всичко това."

Тя се връща назад, разказвайки за кариерата си преди известността и как тичането из Лос Анджелис на по няколко прослушвания на ден в крайна сметка я довежда до роля във филма от 2011 г. The Rum Diary. Тя се среща с Деп, който участва във филма, след прослушване за ролята през 2008 г., когато е на 22. Двамата бързо се сближават заради „символистите-писатели" и поезията, а по-късно се влюбват по време на турне за пресата за популяризиране на филма.

Хърд казва, че връзката им в един момент започва да приема унизителен и насилствен обрат. "Наистина ли ще облечеш това, хлапе?", разказва Амбър как Деп я е попитал, когато са тръгвали за събитие, облечена в рокля с дълбоко деколте. Хърд твърди, че това е началото, но нещата загрубяват: Деп обръща маси и млати по стената, понякога близо до мястото, където тя стои, и след това изчезва нанякъде, за да изтрезнее.

По време на показанията на Хърд, Деп се взира напрегнато в масата пред себе си, без изобщо да вдига глава. От време на време шепне нещо на някой от адвокатите си.

Хърд се връща към някои от спомените си, сякаш се опитва да обясни всичко. „Осъзнавам, че звучи странно", казва тя в един момент по отношение на ретро буркана, пълен с кокаин, който според нея Деп е държал наоколо. Деп от своя страна пуска няколко шеги и усмивки по време на показанията си през предишните дни на процеса. „И понякога пиеш уиски от сутринта, нали?" пита го един от адвокатите на Хърд по време на кръстосан разпит.

"А нима не е подходящо да го правя по всяко време?", отвръща Деп.

Разпитът е изпълнен с няколко подобни момента на лекомислие, тъй като показанията на Хърд продължават до ранната привечер. При първия инцидент с предполагаемо насилие от страна на Деп, който става обществено достояние през последните години, Хърд твърди, че Деп я е ударил по лицето, защото си помислил, че се е изсмяла на една от неговите татуировки: "Мислиш, че си забавна ли, кучко?", спомня си Хърд думите му.

Деп поклаща леко глава и пак прошепва нещо на адвоката си.

През сълзи и възмущение Хърд си спомня моментите на насилие и побои, които, по думите й, вече не са еднократен акт, а започнат да зачестяват. Веднъж, както признава тя, Деп държал чаша скоч извън прозореца на движещата се кола, докато едновременно виел „като животно". Друг път, казва Хърд, Деп се усъмнил, че тя е взела и скрила наркотиците му и й я претърсил брутално, ровейки в интимните й части.

В повечето истории, разказани от Хърд, поведението на Деп е свързано с предполагаемата употреба на наркотици. „Джони на градус е много по-различен от Джони под влиянието на опиати", казва тя, твърдейки, че пиенето му е свързано с насилието, което упражнява над нея. „Трябваше да бъда по-добър детектив и психолог и да обръщам внимание на различните негови превъплъщения, когато е под влияние на опиати."

В момента съдебният процес е паузиран до четвъртък, очаква се канонадата от интимни признания да продължи. Не знаем на коя страна да застанем, защото фактите са оскъдни, мнението на всички ни се базира само на показанията на двамата бивши и усещанията ни по казуса. И все пак, от всичко, видяно и чуто дотук, кой, според вас, е искреният?

В анкетата >>> 

Анкета

Следейки процеса, на кого повече вярвате?

More from View Sofia

Истории от живота: Карла Бруни, или когато ти е писано да станеш първа дама, не можеш да го избегнеш

Celebrities преди 2 години

За детството й в Париж, за световните модни подиуми, за решението й да стане певица и за брака със Саркози... представете си тази история и си дайте сметка, че е напълно реална и се случва в този век. От малко сладко хлапе през един от най-великите модели на 90-те, до първа дама на Франция - великолепно! 

Конър Макгрегър завладява ринга на уиски пазара у нас в сътрудничество с Кока-Кола ХБК България

Food преди 10 месеца

Кока-Кола ХБК България е новият официален дистрибутор на българския пазар на тройно дестилираното уиски Proper № Twelve Irish Whiskey, създадено от суперзвездата на UFC, ММА боец и професионален боксьор Конър Макгрегър. С това нововъдение в портфолиото си България ще се превърне в първия и единствен пазар на Кока-Кола ХБК, който притежава права за лансиране на марката

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 17 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 14 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.